Λέκκας για Πάτρα: Είχε προβλήματα στατικότητας – Η γέφυρα παρουσίαζε τεράστια προβλήματα

Petite Perle 300×250

Τα έργα αποκατάστασης είχαν ξεκινήσει το 2021

Η συγκεκριμένη γέφυρα είχε σοβαρά προβλήματα στατικότητας, κάτι που ήταν γνωστό, επιβεβαίωσε ο Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του ΟΑΣΠ για την γέφυρα που κατέρρευσε το μεσημέρι της Κυριακής στην Πάτρα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άτομα.

«Η γέφυρα αυτή αντιμετώπιζε προβλήματα εδώ και 15 χρόνια. Υπήρχε διαδικασία κατεδάφισης της γέφυρας και κάπου εκεί στη διαδικασία κατεδάφισης έγινε και το θλιβερό δυστύχημα» ανέφερε, μιλώντας στον Εrtnews ο κ. Λέκκας.

Μιλώντας για την κατάσταση των γεφυρών στη χώρα τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα γίνονται προσπάθειες στον ΟΑΣΠ για να τεθούν οι προδιαγραφές αντισεισμικού ελέγχου των γεφυρών προκειμένου να είναι ασφαλείς.

«Μαζί με το τεχνικό επιμελητήριο γίνεται μια προσπάθεια να ελέγξουμε όλες τις γέφυρες», ανέφερε λέγοντας ότι η συγκεκριμένη γέφυρα στην Περιμετρική Οδό της Πάτρας, στην περιοχή Χάρανδρο, ήταν μια ειδική περίπτωση.

Υπενθυμίζεται ότι τα έργα αποκατάστασης είχαν ξεκινήσει το 2021 για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής. Οι γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών

in.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ