Χάρης Μαμουλάκης: Απροστάτευτα τα νοικοκυριά στο νέο κύμα ανατιμήσεων

Petite Perle 300×250

Στις συνθήκες ακρίβειας και αισχροκέρδειας που επικρατούν στην αγορά και στο νέο κύμα ανατιμήσεων που βρίσκει – για μια ακόμη φορά – χωρίς προστασία την πλειονότητα των νοικοκυριών, επικεντρώθηκε ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Χάρης Μαμουλάκης, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Τώρα Μαζί» με την Ευλαμπία Ρέβη και τον Γιώργο Σιαδήμα.

Ο Χάρης Μαμουλάκης ανέφερε το παράδειγμα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, όπου ο μηδενισμός του ΦΠΑ είχε αποτελέσματα και πλέον οι πολίτες μπορούν να αποκτήσουν βασικά είδη διατροφής σε πολύ χαμηλότερες τιμές σε σχέση με την Ελλάδα, την ίδια στιγμή που οι πολίτες σε αυτές τις χώρες έχουν και πιο ισχυρή αγοραστική δύναμη σε σχέση με τη χώρα μας. Έκανε επίσης αναφορά στην ανεπάρκεια των ελέγχων για την πάταξη της αισχροκέρδειας, μίλησε για τα κρατικά, πρόσθετα έσοδα της έμμεσης φορολόγησης ύψους 6,2 δισ ευρώ το 2022, καθώς και για την ψήφο των αποδήμων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Eurostat, η Ελλάδα σημείωσε ένα ακόμη ρεκόρ ακρίβειας τον Ιούνιο, εμφανίζοντας την μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση των τιμών τροφίμων στην Ε.Ε.. Ενώ σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), η μηνιαία μεταβολή στις τιμές των τροφίμων ήταν η δεύτερη υψηλότερη που καταγράφεται μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, από τον Μάρτιο του 2022.

Δείτε αποσπάσματα από την εκπομπή:

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ