Εύβοια: Άργησε το ΕΚΑΒ τον έσωσαν οι λουόμενοι

Petite Perle 300×250

Τα περιστατικά ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους λόγω των ελλείψεων στο ΕΚΑΒ δυστυχώς πληθαίνουν στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ είχε τουλάχιστον μία ώρα καθυστέρηση.

Το παιδί σώθηκε από τους λουόμενους, οι οποίοι το έβγαλαν από τη θάλασσα και του έκαναν ΚΑΡΠΑ.

Τι συνέβη    

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα evima.gr, ο 6χρονος πνιγότανε στη θάλασσα όταν τον είδαν λουόμενοι και έσπευσαν να τον βγάλουν έξω.

Κάλεσαν ασθενοφόρο αλλά το παιδί είχε χάσει τις αισθήσεις του και έτσι ξεκίνησαν να του παρέχουν τος πρώτες βοήθειες, κάνοντάς τους ΚΑΡΠΑ.

Το αγοράκι επανήλθε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, και από εκεί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία", όπου νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, το ασθενοφόρο είχε τουλάχιστον μία ώρα καθυστέρηση.

«Το ασθενοφόρο έκανε να φτάσει τουλάχιστον μία ώρα, δεν υπήρχε γιατρός πουθενά. Είμαστε στο έλεος του Θεού ξεχασμένοι από όλους. Δεν υπάρχει γιατρός σε τόσο πολυσύχναστη παραλία, ούτε ναυαγοσώστης», δήλωσε κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στο evima.gr.

Παροπλισμένα ασθενοφόρα λόγω έλλειψης προσωπικού

Εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ ξεσπούν για τις χρόνιες ελλείψεις και υπενθυμίζουν για μία ακόμη φορά ότι πρόκειται για χρόνια προβλήματα. Οι ίδιοι λένε ότι ασθενοφόρα υπάρχουν, όχι όμως διασώστες.

Στη μακρά λίστα που παραθέτει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, συμπεριλαμβάνονται ιδιαίτερα δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί όπως η Μύκονος, η Πάρος, η Νάξος, η Σαντορίνη, η Ανδρος, η Ιος, η Κως, η Λέρος… Όπως αναλύει, για να καλυφθεί η 24ωρη βάρδια ενός ασθενοφόρου είναι απαραίτητο να υπηρετούν 10 διασώστες.

Ο κανόνας όμως δεν θέλει το αριθμητικό αυτό κριτήριο να εκπληρώνεται, με αποτέλεσμα οχήματα σε καίρια γεωγραφικά σημεία να παραμένουν παροπλισμένα λόγω έλλειψης προσωπικού.

Όλο το σχέδιο ενίσχυσης του ΕΚΑΒ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους «ΤΑ ΝΕΑ» σε κάθε ένα από τα σημεία του χάρτη που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των ζωνών άμεσης ενίσχυσης έχουν ήδη τοποθετηθεί τρία μέλη από το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αναλαμβάνοντας τον ρόλο του οδηγού ασθενοφόρου.

Προτεραιότητα δόθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε εκείνα τα σημεία της επικράτειας όπου απουσιάζουν σταθμοί του ΕΚΑΒ. Σε αυτές τις γεωγραφικές περιοχές το κενό καλύπτουν παραδοσιακά τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας που κατά κανόνα στελεχώνονται από έναν μόνο οδηγό (σε ορισμένες περιπτώσεις δεν υπήρχε καν οδηγός) και ένα μέλος του υγειονομικού προσωπικού.

πηγή: www.iraklionews.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ