Πυρκαγιές: Αεροσκάφη από τη Βρετανία για επαναπατρισμό τουριστών από Ρόδο

Petite Perle 300×250

Το επιβεβαίωσε ο υφ. Εξωτερικών της Βρετανίας

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Άντριου Μίτσελ ανέφερε ότι 7.000 έως 10.000 Βρετανοί πιστεύεται ότι βρίσκονται στο νησί της Ρόδου.

Τόνισε ότι οι πυρκαγιές έπληξαν μόνο το δέκα τοις εκατό της Ρόδου, δεν είπε ότι όλοι οι παραθεριστές πρέπει να φύγουν από το νησί.

Ωστόσο, είπε, ότι μάλλον δεν θα έπαιρνε την οικογένεια του διακοπές εκεί τώρα.

Ο κ Μίτσελ επιβεβαίωσε ότι αεροσκάφη έφυγαν άδεια για να επαναπατρίσουν Βρετανούς τουρίστες.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μια ομάδα 10 ατόμων του Υπουργείου Εξωτερικών/Ερυθρού Σταυρού από το Ηνωμένο Βασίλειο έχει προσφέρει μέχρι στιγμής υποστήριξη μόνο σε 20 άτομα που την είχαν ζητήσει.

Ορισμένες πτήσεις από τη Ρόδο καθυστέρησαν το βράδυ της Κυριακής, συμπεριλαμβανομένης μιας πτήσης της easyJet που επρόκειτο να φτάσει στο Γκάτγουικ στις 9 μ.μ., η οποία έπεσε στις 23.30 μετά τη στάση για αλλαγή πληρώματος στο Μιλάνο.

Μια μεταγενέστερη πτήση της easyJet προσγειώθηκε στο Gatwick στις 2.23 π.μ., μιάμιση ώρα μετά την προγραμματισμένη, ενώ υπήρξαν περαιτέρω καθυστερήσεις εν μέσω των ολονύχτιων πτήσεων από Jet2 και Tui προς Νότιγχαμ, Μπέρμιγχαμ, Στάνστεντ, Μάντσεστερ και Νιούκαστλ.

Περαιτέρω πτήσεις easyJet, Jet2 και Ryanair από τη Ρόδο ήταν προγραμματισμένο να φτάσουν στο Gatwick, το Στάνστεντ και το Μπρίστολ το απόγευμα της Δευτέρας.

Πηγή: ΕΡΤ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ