Πλήθος κόσμου στη γιορτή της Αγίας Άννας στο Λιβάδι Κρουσώνα-Παρών Καραμαλάκης και Πιτσικάκης (φώτο-βίντεο)

Petite Perle 300×250

Στη θέση Καμπή στο Λιβάδι του Κρουσώνα τελέστηκε χθες το βράδυ ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία για την Κοίμηση της Αγίας Άννας απο τους εφημέριους του χωριού Εμμανουήλ Φασουλάκη και Δημήτριο Μερονιανάκη.

Το γραφικό πετρόκτιστο εκκλησάκι έχει ανεγερθεί από τον πατέρα της οικογένειας Δημήτρη Βαρδαλαχάκη (Λιοντομήτσο) το 2008 στη μνήμη της μητέρας τους Άννας και έκτοτε και ανελλιπώς κάθε χρόνο τελείτε Εσπερινός-Θεία Λειτουργία και Ευλόγηση των αρτοκλασιών. Τον πρώτο καιρό την ημέρα, αλλά τα τελευταία χρόνια μόνο βράδυ για να μπορεί να έρχεται ο κόσμος ευκολότερα.

Οι αείμνηστοι γονείς Άννα και Δημήτρης

Όπως μας εξήγησε ο Γιώργος Βαρδαλαχάκης που είναι ο μεγαλύτερος από τα εννέα αδέρφια της οικογενείας, στο συγκεκριμένο σημείο βρίσκονται από τον προπάππου του που ήταν βοσκός και είχε το δικό του μιτάτο λίγο πιο πάνω, όμως για συγκοινωνιακούς λόγους κατέβηκαν λίγο χαμηλότερα και στην αρχή έφτιαξαν ένα μικρό σπιτάκι το 1975 με οικονομική ανέχεια και δύσκολα χρόνια. Το 1981 ασχολήθηκα και εγώ με την κτηνοτροφία και με τον πατέρα μου ανοίξαμε το πρώτο κρεοπωλείο και ασχοληθήκαμε με το εμπόριο. Στη συνέχεια με πολύ δουλειά και από τα εννέα αδέρφια δημιουργήσαμε την κρεαταγορά Λιοντομήτσος και εξελιχθήκαμε και γίναμε γνωστοί στο ευρύ κοινό.

Μέχρι το 1997 όλα κυλούσαν ήρεμα στην οικογένεια μας, αλλά εκείνη τη χρονιά η μητέρα μας που ήταν ένας άγιος άνθρωπος, διαγνώστηκε με καρκίνο και μετά από δύο χρόνια έφυγε από τη ζωή, έχοντας καταφέρει με πολλές δυσκολίες να μεγαλώσει τα παιδιά της. Ο πατέρας μας στη μνήμη της έταξε το ναό της Αγίας Άννας που φτιάχτηκε όπως σου είπα το 2008. Είμαστε εννέα αδέρφια κατά σειρά Γιώργος, Γιάννης, Νίκος, Σταύρος, Μανώλης, Αθηνά, Ελεωνόρα, Δήμητρα και ο μικρότερος ο Μιχάλης. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα το βράδυ γιορτάζουμε την Αγία Άννα και συνάμα θυμόμαστε τους γονείς μας και δεξιωνόμαστε όλο τον κόσμο που μας τιμάει με την παρουσία του.

Η οικογένεια Λιοντομήτσου σε πλήρη απαρτία

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Συριγωνάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μαλεβιζίου Γιώργος Βαλτζάκης, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Ηρακλείου και Μαλεβιζίου Μιχάλης Καραμαλάκης και Δημήτρης Πιτσικάκης, ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου Στέλιος Καρακούδης και ο Διοικητής Τμήματος Τροχαίας ΒΟΑΚ Ηρακλείου Γιώργος Καραμαλάκης.

Ο Δημήτρης Πιτσικάκης έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους συγχωριανούς του, που του έσφιξαν το χέρι για να του ευχηθούν καλή επιτυχία, ενώ ο ίδιος ιδιαίτερα ορεξάτος κάθισε στα περισσότερα τραπέζια και συζήτησε με τον κόσμο.

Με τους συνεργάτες και υποψηφίους του μαζί άναψαν το κερί τους στη χάρη της Αγίας Άννας και έβγαλαν μία αναμνηστική φωτογραφία έξω από την εκκλησία.

Να τονίσουμε την άριστη φιλοξενία της οικογένειας Λιοντομήτσου που πραγματικά πρόσφερε και του πουλιού το γάλα στους καλεσμένους της με καλή διάθεση, με το παραδοσιακό αντικριστό να κλέβει την παράσταση με το τέλειο ψήσιμο και την εξαιρετική ποιότητα του.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ