ΣΥΡΙΖΑ για επίσκεψη του υπουργού Εργασίας στο Ηράκλειο

Petite Perle 300×250

Ο υπουργός Εργασίας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης στο Ηράκλειο για σειρά επαφών  με υπηρεσιακούς παράγοντες της Α΄, Β΄ και Γ' Τοπικής Διεύθυνσης ΕΦΚΑ Ηρακλείου.

Διαπίστωσε, μας ενημερώνουν τα ειδησεογραφικά μέσα,  ο Υπουργός το τεράστιο πρόβλημα των μεγάλων καθυστερήσεων των εκκρεμών συντάξεων, που ταλανίζει χιλιάδες ασφαλισμένους και την έλλειψη προσωπικού για τους ελέγχους των χώρων εργασίας.

Διαπιστώσεις, περιγραφή της κατάστασης και χρονοδιαγράμματα, το αποτέλεσμα  των επισκέψεων του Κου Υπουργού. Διαπιστώσεις αντί για λύσεις, λες και δεν κυβερνήθηκε η χώρα από τη ΝΔ και την προηγούμενη τετραετία.

Ας υπενθυμίσουμε λοιπόν στον Υπουργό Εργασίας και τις άλλες «εκκρεμότητες», που η πολιτική της κυβέρνησής του, δημιούργησε και καθημερινά οξύνονται, στον ευαίσθητο αυτό χώρο:

  • Εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι έχουν εκκρεμότητες με τον ΕΦΚΑ, είτε έχουν πάρει σύνταξη με fast track διαδικασία, είτε με προσωρινή, είτε με προκαταβολή, είτε εμπιστοσύνης ή με την επικουρική σύνταξη.
  • Η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των επικουρικών συντάξεων παραδίνοντας εκατομμύρια αποθεματικών στις τράπεζες και διακινδυνεύοντας την απονομή συντάξεων. 
  • Η υποστελέχωση του ΕΦΚΑ. Το 2012 οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ ήταν 250 και σήμερα είναι 45.
  • Τα τεράστια ποσά που χρωστούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι (ξεπερνούν τα 40 δις) και περιμένουν την είσπραξή τους από τον ΕΦΚΑ.
  • Η πλήρης απαξίωση της Επιθεώρησης Εργασίας από την κυβέρνηση της ΝΔ που έχει οδηγήσει σε καθεστώς εργασιακής ζούγκλας, σε ραγδαία αύξηση των εργατικών δυστυχημάτων και σε συνθήκες εργασίας που προσβάλουν την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των εργαζομένων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα βρίσκεται στο πλευρό των συνταξιούχων και των εργαζόμενων διεκδικώντας καθημερινά, μέσα και έξω από τη Βουλή, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, καλύτερους μισθούς και συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις και επανασύσταση της Επιθεώρησης Εργασίας.​

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ