Χάρης Μαμουλάκης: Στο σφυρί το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (video)

Petite Perle 300×250

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε ο Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών: «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας – συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις».

Ο Χάρης Μαμουλάκης άσκησε ιδιαίτερα έντονη κριτική για την μεταμεσονύκτια τροπολογία που προμηνύει την πώληση μετοχών του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», στον οποίο το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει το 55%.

Παρουσιάζοντας οικονομικά στοιχεία της περιόδου 2019, όπου τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 247 εκ. ευρώ, ο Χάρης Μαμουλάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ενώ προτάσσετε την ένταξη της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπουργείο Οικονομικών, είναι τροπολογία που εδώ και πολύ καιρό έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, και ενώ δέχεστε αφόρητη πίεση ακόμη και από το ΣτΕ, τι κάνετε; Βάζετε μέσα στη μεταμεσονύχτια τροπολογία και ανάμεσα σε θετικά άρθρα, το δεύτερο άρθρο, με το οποίο η μεγαλύτερη υποδομή της χώρας, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, μπαίνει σε εκποίηση. Ο κ. Χατζηδάκης φέρνει σε τροπολογία ένα τόσο κομβικό ζήτημα, το ενσωματώνει εμβόλιμα σε μεταμεσονύχτια τροπολογία. Έτσι αντιλαμβάνεστε εσείς την αριστεία και τη θετική νομοθέτηση;».

Αναφερόμενος σε σημεία του νομοσχεδίου, επανέλαβε τις ενστάσεις και τις αντιπροτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μια σειρά Άρθρων που αφορούν το μισθολογικό του δημοσίου τομέα, το διάταξη για τον ΕΝΦΙΑ που πριμοδοτεί ασφαλιστικές εταιρείες, το πρόγραμμα «Σπίτι μου», αλλά και τη διάταξη για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Ο Χάρης Μαμουλάκης δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι με την ασκούμενη πολιτική της ΝΔ, το Δημόσιο χρέος έχει εκτοξευτεί στα 60 δισ. ευρώ σε μια τετραετία για να χρηματοδοτήσει φοροαπαλλαγές σε ευκατάστατες κοινωνικές ομάδες, ολιγοπωλιακούς ομίλους και εξοπλιστικά προγράμματα. «Η ΝΔ έχει λειτουργήσει σε ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον δημοσιονομικής χαλάρωσης και αφθονίας επενδυτικών πόρων. Κι ενώ είχε τόσο μεγάλες ευελιξίες, έχει αφήσει εδώ και 3 χρόνια τον πληθωρισμό ανεξέλεγκτο να ροκανίζει τα εισοδήματα των πολιτών, των αγροτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» επεσήμανε ο Χάρης Μαμουλάκης.

Υπενθύμισε επίσης τα υπερέσοδα που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών για το Α' 5μηνο του 2023, από το πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,3 δισ. ευρώ, έναντι ελλείματος 1,4 δισ. ευρώ που προβλέπονταν στον προϋπολογισμό και αναρωτήθηκε «Με αυτά τα «χρυσά αλλά αιματοβαμμένα» πλεονάσματα η κυβέρνηση χρηματοδοτεί τις έκτακτες παροχές της, Youth Pass, Travel Pass, Market Pass, κλπ., χωρίς να έχει συζητηθεί ποτέ στην Βουλή ο συνολικός σχεδιασμός για τη διάθεση τους.». Παρουσίασε τέλος τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για να αξιοποιηθεί αυτή η υπέρβαση για την κάλυψη των αναδρομικών των συνταξιούχων και των ακαδημαϊκών, την αύξηση του ακατάσχετου λογαριασμού, ή τη μείωση των έμμεσων φόρων όπως εδώ και 2 χρόνια πιέζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ