Κάτω Ασίτες: Παρουσίαση και ανάδειξη των παραδοσιακών αρτοσκευασμάτων και των οίνων της περιοχής

Petite Perle 300×250

Ο Δήμος Ηρακλείου θέλοντας να αναδείξει τα πολιτιστικά και αναπτυξιακά χαρακτηριστικά των χωριών και των κοινοτήτων του,  υλοποίησε δράση στις Κάτω Ασίτες την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς  (Ενορία, Τοπικό Συμβούλιο, Πολιτιστικό Σύλλογο, Αθλητική Ένωση Ασιτών) στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων εορτασμού της Πολιούχου του χωριού Αγίας Παρασκευής.

Στόχος του Δήμου είναι να ενισχύσει την σύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα με τους καταναλωτές. και γι' αυτό ο Αναπτυξιακός Οργανισμός ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΑΕΜ ως μέρος της  προγραμματικής σύμβασης «Εξωστρέφεια Αγροτικής Οικονομίας Ηρακλείου», υλοποίησε δρώμενο στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Κάτω Ασιτών, όπου δόθηκε η δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να γνωρίσουν τον πλούτο των παραδοσιακών αρτοσκευασμάτων και των οίνων της περιοχής. 

  • Προσφέρθηκαν εκλεκτά παραδοσιακά αρτοσκευάσματα που είχαν προετοιμαστεί με μεράκι και αγνά τοπικά υλικά από τα μέλη των δύο Γυναικείων Συνεταιρισμών των Κάτω Ασιτών, «Τα Ασιτιανά Εδέσματα» και «Το Γοργολαίνι» που δραστηριοποιούνται με μεγάλη επιτυχία στην τοπική αγορά.
  • Κεράστηκαν εκλεκτά κρασιά από ντόπιες ποικιλίες του «Οινοποιείου Διαμαντάκης», που έχει έδρα στις Κάτω Ασίτες αλλά η εμπορική παρουσία του  επεκτείνεται εντός και εκτός Κρήτης. 
  • Έγινε παρουσίαση από τον Προέδρο Δ.Σ. Σωματείου Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου Βασίλη Δαφέρμου, για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των παραδοσιακών αρτοσκευασμάτων του Ηρακλείου και της Κρήτης, τα συστατικά τους, τον τρόπο παρασκευής τους και όλα αυτά τα σημεία που τα ξεχωρίζουν από τα αρτοσκευάσματα της υπόλοιπης Ελλάδας   
  • Ενημερώθηκαν από τον οινοποιό και οινολόγο Διαμαντάκη Ζαχαρία για τις ντόπιες ποικιλίες οινοποίησης και τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά τους που είναι ενταγμένες σε Ζώνη ΠΟΠ, τις διαφορές και τις ιδιαιτερότητες τους και πως θα αξιοποιήσουν τα χαρακτηριστικά του τόπου και των ποικιλιών του για άριστα αποτελέσματα στην οινοποίηση.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ