Ετσι θα αλλάξει "πρόσωπο" το Ηράκλειο – Όσα παρουσίασε, χθες, ο Γιώργος Αλεξάκης

Petite Perle 300×250



Πλήθος κόσμου και … ουσία είχε η χθεσινή πολιτική εκδήλωση του υποψηφίου Δημάρχου Ηρακλείου, Γιώργου Αλεξάκη



Ήταν μία εκδήλωση, η χθεσινή του υποψηφίου Δημάρχου Ηρακλείου, Γιώργου Αλεξάκη, που τα είχε όλα σε υπερθετικό βαθμό: πολλή ζέστη, πολύ κόσμο, πολύ (και ενδιαφέρον) περιεχόμενο!

Η θεματική εκδήλωση του υποψηφίου Δημάρχου για την παρουσίαση του άξονα του προγράμματός του για τα Σημαντικά Έργα που έχει ανάγκη το Ηράκλειο και η ανακοίνωση της ομάδας υποψηφίων που συνεργάστηκε σε αυτό το μέρος του προγράμματος έτυχε θερμής υποδοχής από κόσμο που συνέρρευσε στο ξενοδοχείο Ibis Styles, στο κέντρο του Ηρακλείου, παραβλέποντας τις υψηλές θερμοκρασίες.

Τον Γιώργο Αλεξάκη προλόγισε, σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης, ο γιος του Άλκης, ενώ κατόπιν το λόγο πήρε ο Γιώργος Αλεξάκης ο οποίος ευχαρίστησε για την ηχηρή παρουσία πολιτών εντός και εκτός της αίθουσας.

"Το ότι συναντιόμαστε στην "καρδιά" του καλοκαιριού για να μιλήσουμε για το Ηράκλειο δείχνει δύο πράγματα: Ότι αγαπάμε την ευθύνη αλλά και το ότι θέλουμε δώσουμε συλλογικά, σχήμα και μορφή σε αυτό τον προγραμματικό λόγο" – είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Γ.Αλεξάκης, χαρακτηρίζοντας πρόκληση τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι "πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη για ένα προγραμματικό διάλογο", υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι πρώτος ο ίδιος και η παράταξή του, ήδη από τα τέλη του 2022 κατέθεσαν προτάσεις και θέσεις, ανοιχτά και δημόσια, έχουν διαμορφώσει ατζέντα θεμάτων και προτεραιοτήτων για τον Δήμο Ηρακλείου.

"Έτσι δίνουμε ΟΥΣΙΑ και περιεχόμενο στην Υποψηφιότητα, βάσει γνώσεων, ικανοτήτων και εμπειρίας και όλοι διαπιστώνουν τελικά ποιος είναι ο καλύτερος Δήμαρχος!" – ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η χθεσινή θεματική εκδήλωση εστίασε στα σημαντικά έργα που ο Δήμος Ηρακλείου έχει ανάγκη. Έργα που, όπως τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, "έρχονται για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των πολιτών. Καθημερινότητα και Υποδομές, είναι το κλειδί της ανάπτυξης, της βιώσιμης ποιοτικής ανάπτυξης για καλύτερη ζωή στην πράξη".



Συγκεκριμένες προτάσεις για παρεμβάσεις ουσίας

Στην συμπυκνωμένη παρουσίασή του ο Γ.Αλεξάκης κατέθεσε ένα "χάρτη" με τα σημαντικά έργα που το Ηράκλειο χρειάζεται, όπως είναι η υπογειοποίηση του ΒΟΑΚ, η επανάχρηση του αεροδρομίου Ηρακλείου και η δημιουργία νέας μαρίνας για τουριστικά σκάφη, σημειώνοντας λεπτομέρειες για το "πως", το "τί", αλλά και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Περιέγραψε προτεραιότητες όπως είναι η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου αλλά και η δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης, προτείνοντας μάλιστα συγκεκριμένες λύσεις για την κατασκευή υπόγειων χώρων σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Αναφέρθηκε επίσης και στην αναγκαία οργάνωση του ΒΙΟ.ΠΑ. της Φοινικιάς με ειδικό πολεοδομικό σχέδιο, έργα οδοποιίας, αντιπλημμυρικά έργα, δίκτυο πυρόσβεσης και οριοθέτηση και διευθέτηση του ποταμού Γιόφυρου.
Ο Γ.Αλεξάκης παρουσίασε την πρότασή του για την αξιοποίηση του πρώην Κέντρου Φάρος σε Κέντρο του Μικρασιατικού Πολιτισμού, στη Ν.Αλικαρνασσό με την ταυτόχρονη ανάπλαση του θαλάσσιου μετώπου και τη διαμόρφωση μιας μεγάλης περιπατητικής διαδρομής.

Από την λεπτομερή και συγκεκριμένη παρουσίαση του υποψηφίου Δημάρχου δεν έλειπε η αναφορά στον Αρχαιολογικό Χώρο της Κνωσού, για την οργάνωση του οποίου προτείνει ανάπλαση της Λ.Κνωσού από το Βενιζέλειο ως τον κόμβο των Αρχανών αλλά και ενέργειες για την οργάνωση της λειτουργίας και της επισκεψιμότητας του χώρου, με συνοδευτικό σχεδιασμό εμπορικού χαρακτήρα στην ευρύτερη περιοχή.
Για τον Γιώργο Αλεξάκη σημαντικό είναι η πόλη να είναι βιώσιμη και ταυτόχρονα αξιοβίωτη και κατέθεσε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση για τη δημιουργία φυσιολατριών διαδρομών και πάρκων στο Γιόφυρο ποταμό, τον Ξηροπόταμο, τον Συλαμιανό και τον Καρτερό ποταμό.

Τέλος ειδική αναφορά έκανε στο φράγμα των Δαφνών, την ανάγκη παρέμβασης για την ορθολογική διαχείριση των υδάτων, για τον περιορισμό των πλημμυρικών φαινομένων αλλά και το ξεμπλοκάρισμα των πολεοδομικών μελετών για το δυτικό πολεοδομικό κέντρο, καθώς και σειρά πολεοδομικών παρεμβάσεων σε όλη την έκταση του Δήμου Ηρακλείου.



"Δεν έχουμε την πολυτέλεια καθυστερήσεων"

"Δεν έχουμε – την πολυτέλεια καθυστερήσεων, εκκεντρικών και 'φιλοσοφικών' αναζητήσεων, καθώς βρισκόμαστε σε ένα σημείο που πρέπει να διεκδικήσουμε τα μέγιστα για το Ηράκλειο.
Δεν επιτρέπεται να χάσουμε καμία ευκαιρία για το Ηράκλειο" – κατέληξε ο Γιώργος Αλεξάκης, που εν συνεχεία προχώρησε στην παρουσίαση ομάδας 44 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι συνεργάστηκαν για τη διαμόρφωση του συγκεκριμένου άξονα προγράμματος.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας και της παρουσίασης του Γιώργου Αλεξάκη, παρεμβάσεις έκαναν διαδοχικά τρεις γνωστοί Ηρακλειώτες, έμπειροι και διακεκριμένοι ο καθένας στο πεδίο δραστηριοποίησής του: ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς, ο πρώην Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης και ο πρώην βουλευτής Ηρακλείου και υποψήφιος Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο Στέλιος Βοργιάς σημείωσε χαρακτηριστικά "πρώτη φορά βλέπω μια τόσο ρεαλιστική και συγκροτημένη πρόταση για την πόλη", ενώ ο Γιάννης Κουράκης ασκώντας δριμεία κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή τόνισε πως "το Ηράκλειο έχει μείνει πίσω σε συμπεριφορά, καθημερινότητα, υποδομές" και σημείωσε πως η εστίαση του Γιώργου Αλεξάκη στα μεγάλα έργα για το Ηράκλειο συμπλέει και με τη δική του οπτική.
Στο στρατηγικό σχεδιασμό για τα έργα στην πόλη που παρουσίασε ο Γιώργος Αλεξάκης, ο Βασίλης Κεγκέρογλου διέκρινε "ένα σημαντικό πλαίσιο για να γίνουν πράξη τα μεγάλα έργα στον Δήμο".

Παρόντες στην εκδήλωση Αλεξάκη ήταν επίσης γνωστοί Ηρακλειώτες αλλά και πλήθος κόσμου. Μεταξύ αυτών : ο πρώην Δήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Κληρονόμος, οι αντιπεριφερειάρχες Ν.Συριγωνάκης, Γ.Πιτσούλης, Λ.Καμπουράκης, Ν.Σκουλάς, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γ.Ταβερναράκης και ο πρώην πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ ΤΑΚ Γιάννης Σχινάς, ο πρόεδρος της ΕΕΤΕΜ Μ.Κατράς, ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης, ο Διευθυντής του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Γ.Χαλεπάκης, ο Αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Τράπεζας Αντ.Βασιλάκης, ο γραμματέας του ΕΚΗ Νεκτάριος Μωυσάκης, ο Διευθυντής του ΟΑΚ Γιώργος Αγαπάκης, η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Κρήτης Χ.Τριαματάκη, η Διευθύντρια της Περιφέρειας Κρήτης Μ.Αντωνακάκη.






ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ:

1 ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ ΕΥΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
2 ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
3 ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
4 ΠΥΡΓΙΩΤΑΚΗ ΝΤΙΝΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΜ.ΔΙΕΘΝΩΝ & ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
5 ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
6 ΓΡΥΛΟΥ ΝΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
7 ΔΑΚΑΝΑΛΗΣ ΑΛΕΚΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
8 ΔΑΡΙΒΙΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΜΕ ΔΡΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
9 ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
10 ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΟΣ
11 ΔΕΛΗΓΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
12 ΔΟΥΒΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΔΙΚΤΥΩΝ
13 ΖΑΡΩΝΑΚΗ ΑΡΙΑΔΝΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΡΙΑ
14 ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΕΛΕΝΗ ΟΙΚΙΑΚΑ
15 ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΜ.ΔΙΕΘΝΩΝ & ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ – START UPPER
16 ΚΑΔΙΑΝΑΚΗ ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
17 ΚΑΚΑΜΑΝΟΥΔΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΛΟΓΙΣΤΗΣ
18 ΚΑΤΕΧΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΡΤΕΤΣΑΣ
19 ΚΑΤΡΑΣ ΜΗΝΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΕΤΕΜ
20 ΚΟΥΒΑΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΗΜΙΚΟΣ
21 ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
22 ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
23 ΜΑΥΡΑΚΗ ΕΥΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
24 ΜΕΤΟΧΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ – ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
25 ΜΠΑΛΤΖΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ
26 ΜΠΟΥΡΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
27 ΝΤΑΝΑ ΜΑΡΘΑ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
28 ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
29 ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
30 ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ
31 ΠΑΤΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ/ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
32 ΠΕΤΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
33 ΠΗΡΟΥΝΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
34 ΡΑΣΙΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
35 ΡΑΣΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΕΜΠΟΡΙΟ
36 ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ
37 ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥΔΑΚΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
38 ΤΖΑΝΑΚΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
39 ΤΙΜΟΘΕΑΤΟΥ ΕΛΕΝΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ &  ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΥΠ.ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΜΕΛΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΕΕ
40 ΤΡΑΒΑΓΙΑΚΗΣ ΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
41 ΤΣΙΜΙΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΥΠΑ
42 ΦΑΝΔΙΝΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
43 ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ- ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
44 ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ