Γιάννης Βελιβασάκης: «Μπορούν να γίνουν σπουδαία έργα»

Petite Perle 300×250

Ο υποψήφιος Γιάννης Βελιβασάκης μιλά στη Φ.Μ. για την απόφασή του να συμμετάσχει στις εκλογές αλλά και στα χαρακτηριστικά του δημάρχου Μαλεβιζίου που τον οδήγησαν να σταθεί στο πλευρό του

Στην πρώτη γραμμή και στο πλευρό του Δημάρχου Μαλεβιζίου, Μενέλαου Μποκέα και εκ νέου υποψηφίου από πολύ νωρίς τάχθηκε ο επιχειρηματίας Γιάννης Βελιβασάκης.

Ο κ. Βελιβασάκης θέτει για πρώτη φορά υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές, καθώς τώρα έκρινε ότι είναι η σωστή ώρα, κι ο ίδιος είναι στη φάση της ζωής του, που μπορεί να αφιερωθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση. Μιλώντας στη Φωνή του Μαλεβιζίου, αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, και εξήγησε επίσης γιατί αποφάσισε να συμπορευθεί με τον κ. Μποκέα.


Ο κ. Βελιβασάκης έχει μεγαλώσει στην ευρύτερη περιοχή του Γαζίου και τελειώνοντας το σχολείο σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομικά.

Με εξαίρεση το διάστημα των σπουδών του και της στρατιωτικής του θητείας, εργάζεται από μικρό παιδί στην οικογενειακή επιχείρηση. Απασχολήθηκε σε όλα τα τμήματα της εταιρίας και τα τελευταία 20 χρόνια είναι διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Βελιβασάκης Α.Ε. Είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών για τα οποία δηλώνει πολύ περήφανος. Έχει τρία αγόρια, ένα κορίτσι και μια υπέροχη σύζυγο που τον στηρίζει σε όλες του τις αποφάσεις.
Ακολουθεί η συνέντευξη στη Φ.Μ.

Κύριε Βελιβασάκη σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχουμε δει ότι στις παρατάξεις εντάσσονται νέοι και επιτυχημένοι άνθρωποι κι αυτό στον τόπο δίνει ένα θετικό πρόσημο. Ένα από αυτά τα πρόσωπα είστε και εσείς. Είναι η πρώτη φορά που ασχολείστε με τα κοινά;

Σας ευχαριστώ καταρχήν που με κατατάσσετε στους επιτυχημένους ανθρώπους και αυτό με τιμά που το ακούω. Είμαι ενεργός πολίτης, ασχολούμαι με τα κοινά και πάντα με ενδιέφερε να παρακολουθώ και να συμμετέχω στις εξελίξεις. Είναι η πρώτη φορά που μπαίνω στην πρώτη γραμμή για να συμμετέχω στις μεγάλες διεκδικήσεις και αλλαγές του τόπου μας στο πλευρό του Δημάρχου Μενέλαου Μποκέα.

Τι σας οδήγησε στο να πάρετε αυτήν την απόφαση;

Με τη συνεχή προσπάθεια στο χώρο μου τόσα χρόνια, έχω αποκτήσει την εμπειρία, και έχοντας τη γνώση και τη διάθεση, ήρθε η ώρα να προσφέρω και εγώ με τη σειρά μου στον τόπο μου. Έτσι αισθάνομαι. Θεωρώ βέβαια υποχρέωση όλων μας να προσφέρουμε στα κοινά, στο βαθμό που μπορεί ο καθένας. Επίσης με οδήγησε η αγάπη μου για τον τόπο που μεγάλωσα καθώς και η πίστη μου ότι με την παράταξη του Μενέλαου Μποκέα μπορούν να γίνουν σπουδαία έργα όχι μόνο για τις επόμενες εκλογές αλλά κυρίως για τις επόμενες γενιές. Είναι κάτι που γίνετε ήδη. Πιστεύω στις δυνατές ομάδες και πολύ στους ανθρώπους. Ένα παράδειγμα επιτυχίας, είναι τα ανταποδοτικά οφέλη που για πρώτη φορά και σε τέτοιο βαθμό πετυχαίνει μια δημοτική αρχή. Όπως επίσης και η ανάπλαση της Ελευθερίου Βενιζέλου. Ένα εμβληματικό έργο για τον τόπο το οποίο η παρούσα Δημοτική Αρχή ξεκίνησε από το μηδέν και παρ όλες τις δυσκολίες της εποχής (ενεργειακή κρίση, καραντίνα λόγω covid κλπ) κατάφερε να το μελετήσει, να το χρηματοδοτήσει και να το ξεκινήσει πριν λίγες μέρες.

Αν δεν κάνουμε λάθος είστε από τα πρώτα πρόσωπα που ανακοίνωσε αρκετά νωρίς ο δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας. Πως έγινε η συμφωνία σας;

Επιθυμία του Δημάρχου ήταν από την αρχή να έχει μια ομάδα που θα μπορεί να προσφέρει στον Δήμο, να είναι αποτελεσματική και άμεση. Νομίζω αυτό διάκρινε σε εμένα και έτσι μου έγινε η πρόταση από νωρίς. Με τον Δήμαρχο διατηρούμε μια επαφή από τις πρώτες μέρες της θητείας του, ανταλλάζαμε απόψεις και είχαμε επικοινωνία σε πολλά ζητήματα που αφορούσαν τον τόπο. Δεν έχει σημασία αν ήτανε νωρίς, σημασία έχει ότι πείστηκα για όλα αυτά που έχει καταφέρει μέχρι τώρα και θέλησα να σταθώ στο πλευρό του για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε με επιτυχία αυτά που αξίζουν στο Μαλεβίζι. Ως άνθρωπος δεν λειτουργώ με βάση τον προεκλογικό χρόνο, πίστεψα στην αποτελεσματικότητα, τις ικανότητες και τις δυνατότητες του Δημάρχου, πίστευα και πιστεύω ότι ο Δήμος μας έχει Δήμαρχο για πολλά χρόνια και θέλω να τον στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις για να συνεχίσει με επιτυχία αυτό που ξεκίνησε, οραματίστηκε και υλοποιεί.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του Δημάρχου που σας οδήγησαν στο να πειστείτε να θέσετε τον εαυτό σας στη διεκδίκηση της ψήφου;

Είναι ένας Δήμαρχος νέος, ικανός να εκπροσωπήσει τον Δήμο μας σε όποια περίσταση απαιτείται, που σέβεται τους θεσμούς, αποτελεσματικός, οραματιστής αλλά και ρεαλιστής. Έχει ήδη αποδείξει ότι μπορεί να στοχεύει ψηλά και να πετυχαίνει όλους τους μεγάλους του στόχους. Ταυτόχρονα είναι ένας άνθρωπος εργατικός με ευαισθησία, σπάνιο ήθος, εντιμότητα και ταπεινότητα. Είναι σημαντικό για μένα να βλέπω έναν Δήμαρχο να δουλεύει καθημερινά για να αφήσει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Τι νομίζετε ότι χρειάζεται ο τόπος και ποια είναι η προσωπική σας αγωνία;

Από την επιχειρηματική μου διαδρομή μπορώ να σας πω ότι όπως μια μεγάλη επιχείρηση έτσι και ένας δήμος χρειάζεται στρατηγικό σχεδιασμό, οργάνωση και όραμα. Χρειάζεται λοιπόν να συνεχίσουμε να στοχεύουμε ψηλά, να ολοκληρώσουμε τα μεγάλα έργα που έχουν ήδη δρομολογηθεί και να απαντήσουμε σε εκκρεμότητες αλλά και σε προκλήσεις, όπως για παράδειγμα να διορθώσουμε αρρυθμίες και προβλήματα που υπάρχουν σε κάποιους τομείς της καθημερινότητας και να ισχυροποιήσουμε τον δήμο κάνοντας βήματα μπροστά σε μεγάλες αλλαγές. Αλλαγές που αφορούν τον τουρισμό, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τα σχέδια πόλης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ