Η Εμπορική Ακόλουθος της Ιταλίας στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Petite Perle 300×250

Τις βάσεις για μια εποικοδομητική συνεργασία ανάμεσα σε επιχειρήσεις της Ιταλίας και της Κρήτης, συζήτησαν με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη η Διευθύντρια  του Οικονομικού και Εμπορικού Γραφείου της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα κα GhitiPurlak και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Διοικητικού Γραφείου της ίδιας Πρεσβείας κ. MassimoNardone.

Συνοδευόμενοι από τον επίτιμο πρόξενο της Ιταλίας στην Κρήτη κ.PaoloBartolozziοι Ιταλοί διπλωμάτες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για Β2Β επιχειρηματικές συναντήσεις, συμμετοχή σε εκθέσεις και συνδυαστικές δράσεις, οι οποίες θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις για μελλοντικές συνεργασίες στους τομείς των τροφίμων, των φαρμάκων και των μηχανημάτων. Παράλληλα, ζήτησαν στενότερη συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου καθώς σχεδιάζεται η ένταξη της Ελλάδας στον ετήσιο πλάνο  στενότερης επιχειρηματικής συνεργασίας.

  Όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Αλιφιεράκη, η  εξαγορά του Λιμένος Ηρακλείου από τον ιταλικό όμιλοGrimaldi, αλλάζει τα δεδομένα στις θαλάσσιεςμεταφορές και αυτό ενδέχεται να συμβάλλει στη σύσφιξη των ελληνο-ιταλικών εμπορικών σχέσεων.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ