Γηροκομείο στα Χανιά: Ελεύθεροι οι δυο ιδιοκτήτριες της Αγίας Σκέπης και ο ένας εκ των δύο γιατρών

Petite Perle 300×250

Το σκεπτικό της δικαιοσύνης

Το διάστημα που ερευνάται είναι από τον Μάιο του 2009 έως και τον Μάιο του 2021 και αφορά στους θανάτους 35 ηλικιωμένων

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι ιδιοκτήτριες (μητέρα και κόρη) της ιδιωτικής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στα Χανιά, αλλά και ο ένας εκ των δύο ιατρών -ο γενικός γιατρός- μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που έκρινε ότι δεν υφίσταται η κατηγορία της «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης».

Ούτως ή άλλως στις 7 Αυγούστου συμπληρώνεται και το 18μηνο της προσωρινής κράτησης, οπότε θα αφεθεί ελεύθερος -πολύ πιθανόν με περιοριστικούς όρους- ο δεύτερος γιατρός, με ειδικότητα ψυχιάτρου.

Το σκεπτικό της δικαιοσύνης είναι ότι δεν συντρέχει σοβαρός κίνδυνος να διαπράξουν άλλα αδικήματα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό.

Η ιδιοκτήτρια και συνιδιοκτήτρια δεν θα πρέπει να επισκεφθούν  τη δομή, ενώ στον γενικό γιατρό απαγορεύθηκε η άσκηση  ιατρικών πράξεων.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Εισαγγελέας έχει προτείνει την παραπομπή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τους 4 φερόμενους «πρωταγωνιστές» της πολύκροτης υπόθεσης, με ένα βαρύτατο κατηγορητήριο το οποίο αφορά σε σύσταση «εγκληματικής οργάνωσης». Με απόφαση ωστόσο του Συμβουλίου Εφετών Κρήτης κρίθηκε μεν ότι δεν υφίσταται εγκληματική οργάνωση, με το υπόλοιπο ωστόσο κατηγορητήριο να παραμένει ως έχει.

Το διάστημα που ερευνάται είναι από τον Μάιο του 2009  έως και τον Μάιο του 2021 και αφορά στους θανάτους 35 ηλικιωμένων.

Η ημερομηνία για την εκδίκαση της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Ρεθύμνου, δεν έχει ακόμα οριστεί.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ