Καιρός το Σ/Κ: Αίθριος με πολλούς ανέμους

Petite Perle 300×250

Γενικά αίθριο καιρό θα έχουμε σήμερα στην Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5, ενώ στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά 6 και στα νοτιοανατολικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Στα ηπειρωτικά τοπικά, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 32 έως 34 βαθμούς Κελσίου, με τους κεντρικούς και νότιους ορεινούς όγκους να φτάνουν τους 35 με 37 βαθμούς. Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, οι θερμοκρασίες αναμένεται να κυμανθούν από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου, με τη Κρήτη να φτάνει τοπικά έως 34 βαθμούς.

Πρόγνωση για την Κυριακή

Και αύριο, η κατάσταση του καιρού αναμένεται να παραμείνει παρόμοια. Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 με 5, ενώ στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά 6 και στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία, δεν αναμένονται αξιόλογες μεταβολές. Οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν στα βόρεια και τη νησιωτική χώρα από 32 έως 35 βαθμούς, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φθάσουν τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Συνολικά, ο καιρός στην Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα αναμένεται να ευνοεί τις δραστηριότητες και τις εξορμήσεις των κατοίκων και των τουριστών, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες καλούν τους πάντες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον ήλιο και τη ζέστη.

cretapost.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ