Λέσβος: Ξυλοκοπούσαν μετανάστες για να τους πάρουν τα χρήματα

Petite Perle 300×250

Αποκαλύψεις για το δίκτυο διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσα από τη Λέσβο έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Υποστηρικτικό ρόλο φέρεται να είχαν 13 άτομα, τα οποία ξυλοκοπούσαν άλλους μετανάστες.

Νέες πληροφορίες για τις δύο οργανώσεις, οι οποίες συναποτελούσαν οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο, τα μέλη της δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διευκόλυνση της εισόδου μεταναστών στην Ελλάδα μέσω της Λέσβου, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το Open, 13 άτομα φέρεται να δραστηριοποιούνταν μέσα σε κέντρο φιλοξενίας στη Λέσβο και είχαν, μεταξύ άλλων, ρόλο στη διακίνηση μεταναστών από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα. Οι συγκεκριμένοι ζούσαν στη δομή, μέχρι να εξεταστεί το αίτημά τους για άσυλο, ενώ η συμπεριφορά τους απέναντι στους υπόλοιπους μετανάστες ήταν ιδιαίτερα βίαιη, καθώς φέρεται να ξυλοκοπούσαν όλους όσοι τους χρωστούσαν λεφτά.

Οι ίδιες πληροφορίες είναι ότι όσον αφορά τη δομή των εγκληματικών οργανώσεων, οι «13» είχαν υποστηρικτικό ρόλο και φέρεται να είχαν μετατρέψει τη δομή φιλοξενίας σε στρατηγείο. Συγκεκριμένα, από εκεί οργάνωναν τα ταξίδια από την Τουρκία στην Ελλάδα, ενώ φέρονται να απειλούν, να εκβιάζουν και να ξυλοκοπούν τους μετανάστες μέχρι να πάρουν τα χρήματά τους.

Μάλιστα, η δράση τους φέρεται να αποκαλύφθηκε μετά από ληστεία, που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο φιλοξενίας, καθώς μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης, κατασχέθηκαν τα κινητά των Αφγανών και αποκαλύφθηκε το κύκλωμα και η δράση τους.

Ύποπτος ο ρόλος των ΜΚΟ

Αντίστοιχα, σε ό,τι αφορά τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που δεν ήταν στον επίσημο κατάλογο των ΜΚΟ, δεν είναι η πρώτη φορά που σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία.

Οι δύο οργανώσεις ήταν γνωστές στις ελληνικές Αρχές από το 2021.

Και τότε, μάλιστα, η αστυνομία είχε σχηματίσει σε βάρος τους δικογραφία με σοβαρές κατηγορίες, όπως η διευκόλυνση εισόδου στη χώρα, εγκληματική οργάνωση και η κατασκοπεία. 

πηγή: www.reader.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ