Ληστεία στον Κολωνό: Σεσημασμένος ο 38χρονος που πυροβολήθηκε

Petite Perle 300×250

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός νοσηλεύεται ο άνδρας που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στον Κολωνό, μετά τη ληστεία που διέπραξε σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Αχιλλέως 19.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ο αστυνομικός αναγκάστηκε να πυροβολήσει τον δράστη αμυνόμενος καθώς απειλήθηκε με μαχαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας δέχτηκε δύο σφαίρες και χειρουργήθηκε στο νοσοκομείο. Πρόκειται για 38χρονο με καταγωγή από την Αλβανία ο οποίος έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα. 

«Αστυνομικός τού φώναζε να σταματήσει» 

Στο μεταξύ, στον ΣΚΑΪ μίλησε αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου, ο οποίος ανέφερε πως ο αστυνομικός καλούσε τον δράστη να «σταματήσει» αλλά εκείνος δεν το έκανε.

«Βρισκόμουν στο μαγαζί όταν είδα το περιπολικό. Του φώναξαν να σταματήσει, εκείνος δεν σταμάτησε. Γύρισε και κλώτσησε το περιπολικό. Αστυνομικός βγήκε και του είπε να σταματήσει. Προχώρησε λίγο και άκουσα δύο πυροβολισμούς. Έκαναν όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες να τον σταματήσουν. Όταν πήγε ο αστυνομικός να τον σταματήσει, ήταν σε κοντινή απόσταση και μετά άκουσα τους πυροβολισμούς», επανέλαβε ο μάρτυρας.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, με εντολή και εισαγγελέα, συγκεντρώνουν στοιχεία, όπως βίντεο από την περιοχή και καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που θα συμπεριληφθούν στη δικογραφία, η οποία σχηματίζεται για την υπόθεση.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για όσα εκτυλίχθησαν στην περιοχή του Κολωνού.

«Πρωινές ώρες σήμερα, σε κατάστημα Τράπεζας στην περιοχή της Ομονοίας, ενεργοποιήθηκε από υπάλληλο της Τράπεζας το κουμπί πανικού για εν εξελίξει ληστεία. Αστυνομικός, ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, έξωθεν του καταστήματος την ώρα της ληστείας και από κοινού με το διευθυντή ασφαλείας της τράπεζας, ακολούθησαν πεζοί το δράστη, ο οποίος εξήλθε του καταστήματος έχοντας αφαιρέσει χρηματικό ποσό, ενημερώνοντας παράλληλα το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Άμεσα κατέφθασαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, καθώς και περιπολικό της  Άμεσης Δράσης. Ο δράστης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε χρηματικό ποσό, αποπειράθηκε με αιχμηρό αντικείμενο να τραυματίσει δύο αστυνομικούς, ένας εκ των οποίων έκανε, αμυνόμενος, χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού, τραυματίζοντας το δράστη.

Από το σημείο διερχόταν ιδιωτικό ασθενοφόρο, το οποίο ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς για να παραλάβει το δράστη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γ.Ν.Α. Ευαγγελισμός. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας».

πηγή: www.skai.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ