Παναθηναϊκός- Ντνίπρο 2-2: Και τώρα Μαρσέιγ χωρίς άγχος

Petite Perle 300×250

Ο Παναθηναϊκός… λαχτάρησε από τους Ουκρανούς της Ντνίπρο, αλλά πήρε ισοπαλία 2-2 στη Λεωφόρο και με το 1-3 της Σλοβακίας κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Μαρσέιγ.

Αν αποκλειστεί από τους Γάλλους, συνεχίζει στους ομίλους του Europa League.

Στο 15' ο Σπόραρ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της ουκρανικής άμυνας μετά από βαθιά μπαλιά του Γεντβάι και με ωραίο πλασέ έκανε το 0-1.

Παναθηναϊκός - Ντνίπρο: Το γκολ του Σπόραρ για το 1-0 και η ισοφάριση των  Ουκρανών σε 1-1

Οι φιλοξενούμενοι όμως ανέβασαν την απόδοσή τους εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι οι «πράσινοι» δεν πίεζαν στα χαφ, πέρασαν μπάλες στη μεγάλη περιοχή και στο 23' ισοφάρισαν 1-1 με τον Ντόβμπικ, ο οποίος ελίχθηκε μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού και πλάσαρε τον Μπρινιόλι.

LIVE: Παναθηναϊκός - Ντνίπρο 2-2 (Τελικό) - to10.gr

Σαν να μην έφτανε αυτό με το ξεκίνημα του β' μέρους (54') οι Ουκρανοί προηγήθηκαν με κεφαλιά του αμαρκάριστου Σαράπι μετά από εκτέλεση κόρνερ με τον Παναθηναϊκό να παραπατάει πάνω στο χορτάρι.

Κι όμως το γκολ του Σπόραρ στο 69' μετά από ωραία ενέργεια του Τζούρισιτς διαμόρφωσε το 2-2 και έδωσε «ανάσα» στους γηπεδούχους, ενώ η αποβολή του Τάντσικ με απευθείας κόκκινη για μαρκάρισμα στον Χουάνκαρ… έκοψε τα όνειρα των Ουκρανών για ανατροπή.

Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης»

Διαιτητής: Μπάστιαν Ντάνκερτ (Γερμανία)

Σκόρερς: Σπόραρ (15, 69')- Ντβόμπικ ( 23'), Σαράπι (54')

Κίτρινες: Παλάσιος (45+2), Τσόκαϊ (94') – Μπλάνκο (20'), Ρουμπτσίνσκι (43'), Πικάλονοκ (55'), Κόχουτ (87')

Κόκκινη: Τάντσικ (75')

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Κώτσιρας, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ – Ρούμπεν, Βιλένα (66' Τσοκάι), Τζούρισιτς (79' Κλεϊνχέισλερ) – Μπερνάρ (90' Βέρμπιτς), Παλάσιος (46' Μαντσίνι), Σπόραρ (79' Ιωαννίδης).

ΝΤΝΙΠΡΟ (Ολεκσάντρ Κούτσερ): Βόλινετς (λ.τ. 37' Κιναρέικιν) – Πάσιτς, Άνταμιουκ, Σαράπι (57' Σβάτοκ), Καπλιένκο (68' Κόχουτ) – Μπαμπένκο, Ντομίνγκο Μπλάνκο – Μιροσνιτσένκο, Πικάλονοκ (68' Τάντσικ), Ρουμπτσίνσκι (69' Χουτσούλιακ) – Ντόβμπικ.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ