Μαρία Πιτσικάκη: Μια ακόμα σπουδαία διάκριση για την Ελληνίδα του κόσμου

Petite Perle 300×250

Βραβεύτηκε στο Ζάππειο Μέγαρο για την πολύπλευρη δράση της

Στην 7η Παγκόσμια Συνάντηση  Απόδημου Ελληνισμού που πραγματοποιήθηκε  στο Ζάππειο Μέγαρο, την περασμένη Πέμπτη 27 Ιουλίου, η Μαλεβιζιώτισσα Μαρία Πιτσικάκη τιμήθηκε μαζί με άλλες 150 Ελληνίδες από όλο τον κόσμο που ξεχώρισαν για τα επιτεύγματά τους.

Πρόκειται για μια εκδήλωση-επιστέγασμα της μεγάλης έρευνας που έκανε και αποτύπωσε σε ειδική έκδοση η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μαίρη Ρυσσάκη με τίτλο «Ελληνίδες του κόσμου». Το βιβλίο αυτό, ύμνος στη γυναίκα και συγκεκριμένα στην Ελληνίδα, που έχει ξεχωρίσει είτε στο εξωτερικό είτε στη χώρα μας, παρουσιάστηκε πρόσφατα και στο Ηράκλειο.

Η Μαρία Πιτσικάκη με την πολύπλευρη δράση της στο επιχειρείν, στα καλλιτεχνικά, κοινωνικά δρώμενα, στη συγγραφή, και όχι μόνο, δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός από τη λίστα των Ελληνίδων του κόσμου.

Η ίδια χαρακτήρισε ιδιαίτερη τιμή την συμπερίληψη της στην έκδοση και την εν συνεχεία βράβευση της εξηγώντας πως της δίνει δύναμη  να συνεχίσει για το καλύτερο.

Αναφερόμενη στη βράβευση της, στη Φωνή του Μαλεβιζίου, τόνισε πως είναι πραγματικά τιμητικό να σε ξεχωρίζουν και να σε τοποθετούν ανάμεσα σε τόσο σπουδαίες προσωπικότητες, όπως είναι όλες εκείνες οι γυναίκες που συμπεριελήφθησαν στις «Ελληνίδες του κόσμου».

Ήταν μια συγκινητική βραδεία, πρόσθεσε, που την έκανε να αισθανθεί όμορφα καθώς εκτιμήθηκαν όλα όσα έχει προσφέρει στην γυναικεία επιχειρηματικότητα, στον εθελοντισμό, στον κόσμο των γραμμάτων και των τεχνών.

Λίγα λόγια για τη Μαρία Πιτσικάκη

Για την ιστορία ν' αναφέρουμε πως η Μαρία Πιτσικάκη είναι Πρέσβειρα  Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Κρήτης στην Ευρώπη, επίτιμο Μέλος του οργανισμού  ALL Ladies League – ALL-Sisters Beyond Borders, ιδρύτρια και Πρόεδρος Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης. Ακόμα μέλος του  Δ.Σ.  του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, της  ΟΕΒΕΝΗ, της ΓΣΕΒΕΕ, του ΠΛΟΗΓΟΥ και της ΕΕΔΕΓΕ

Επίσης ιδιοκτήτρια του Κέντρου Εστίασης Τέχνης & Πολιτισμού, τουριστικά καταλύματα «ΞΑΘΕΡΙ».

Η Μαρία Πιτσικάκη γεννήθηκε στον Κρουσώνα Μαλεβιζίου. Έχει σπουδάσει ζωγραφική, αγιογραφία, δημοσιογραφία. Έχει πραγματοποιήσει δεκάδες εκθέσεις έργων της κι έχει αποσπάσει πολλά βραβεία ενώ έχει διδάξει ζωγραφική σε παιδιά, ενήλικες ακόμα και σε κρατούμενους.

Έχει ασχοληθεί  με τη δημοσιογραφία συνεργαζόμενη με πληθώρα ΜΜΕ κι έχει συγγράψει παιδικά και άλλα βιβλία ενώ έχει αναπτύξει και πλούσια κοινωνική δράση, μέσω ιδρυμάτων και άλλων φορέων.

Πολλές οι τιμητικές διακρίσεις  που βλέπουμε στο βιογραφικό της για την πολύπλευρη και σημαντική δραστηριότητα της.

Αυτή την περίοδο είναι υποψήφια σύμβουλος με το συνδυασμό του Δημήτρη Πιτσικάκη στον Δήμο Μαλεβιζίου, θέλοντας όπως μας είπε να προσφέρει και από το μετερίζι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον τόπο της.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ