Στο Ηράκλειο ο Ν. Ταχιάος – Σύσκεψη για τα έργα του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι

Petite Perle 300×250

Για την ανάγκη λήψης πολιτικής απόφασης ώστε να λυθεί το ζήτημα της διαφύλαξης και διαχείρισης των αρχαιοτήτων που ανακαλύπτονται διαρκώς στα έργα κατασκευής στο νέο αεροδρόμιο Καστελίου, μίλησε το πρωί ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος, σύμφωνα με την ertnews.gr.

Ο υφυπουργός που πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στα μεγάλα υπό κατασκευή έργα της Κρήτης, προήδρευσε σύσκεψης στα γραφεία της κατασκευάστριας εταιρείας ΤΕΡΝΑ, στην οποία μετείχε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης.

Πέραν του ζητήματος της διαχείρισης των αρχαιοτήτων, οι μηχανικοί του έργου έθεσαν στο κυβερνητικό κλιμάκιο και την έλλειψη υποδομής για πλήρη αντιπλημμυρική προστασία. Ο κ. Ταχιάος απάντησε πως το πρόβλημα θα λυθεί μαζί με την υπογειοποίηση του δικτύου καυσίμων, καθως θα ζητηθεί νέα απαλλοτρίωση.

Στο Ηράκλειο ο Ν. Ταχιάος – Σύσκεψη για τα έργα του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι

Στην σύσκεψη γνωστοποιήθηκαν λεπτομέρειες του έργου το οποίον πέραν του κυρίου διαδρόμου προσγείωσης, μήκους 3.200 μέτρων, θα περιλαμβάνει και παράλληλο διάδρομο αλλά και σύνδεση με τον διάδρομο του υφιστάμενου στρατιωτικού αεροδρομίου. Επίσης θα περιλαμβάνει 28 θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών με 10 "φυσούνες", από τις οποίες οι πέντε θα είναι διπλές, τερματικό σταθμό εμβαδού 93.000 τ.μ. σε επτά επίπεδα και επιπλέον 11 βοηθητικά κτίρια για τον πύργο ελέγχου, τον σταθμό της Πυροσβεστικής και το Αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου.

ertnews.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ