Το σήκωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό με 2-0 επί του Ντε Μινόρ

Petite Perle 300×250

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας παρότι έφτασε κοντά στο να «λυγίσει» στο δεύτερο σετ έκαμψε την αντίσταση του Ντε Μινόρ με 2-0 σετ κερδίζοντας για 10η φορά τον Αυστραλό και σήκωσε το 10ο τρόπαιο της καριέρας του!

Πολύ καλός για μια ακόμη φορά στο σερβίς ο Έλληνας πρωταθλητής ο οποίος μάλιστα απέφυγε ξανά τα πολλά ατομικά λάθη, μετρώντας έξι έναντι 13 του Αυστραλού αντιπάλου του.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Τσιτσιπάς μετά το γρήγορο 1-0 στα games στο πρώτο σετ δέχθηκε την ισοφάριση, αλλά δεν πτοήθηκε παίρνοντας αμέσως κεφάλι στο σκορ για το 2-1. Μάλιστα στο 4ο game κατάφερε να κάνει το μπρέικ για το 3-1. O Aυστραλός μείωσε και αυτός με break σε 3-2 ενώ στη συνέχεια εκμεταλλεύθηκε το κακό, σε εκείνο το σημείο, σερβίς του Στέφανου, φέρνοντας το σετ στα ίσια.

Παρόλα αυτά ο Τσιτσιπάς με ένα εξαιρετικό ντεμαράζ πήρε τα τρία επόμενα games με «όπλο» το εξαιρεικό forehand αλλά και τα πολλά λάθη του Αυστραλού φτάνοντας στο 1-0 στα σετ.

Με break ξεκίνησε το δεύτερο σετ, αφού ο Ντε Μινόρ έχασε την ψυχραιμία του μετά το υπέρ του 40-15 με αποτέλεσμα ο Τσιτσιπάς να προηγηθεί και στη συνέχεια να διευρύνει το προβάδισμα του φτάνοντας στο 3-1.

Ωστόσο από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Ντε Μινόρ άλλαξε φιλοσοφία και πιέζοντας τον Στέφανο με το σερβίς έκανε αρχικά το break ισοφαρίζοντας σε 3-3 και στη συνέχεια πήρε το προβάδισμα μετά από ένα μακροσκελές έβδομο game.

Το «χαρτί» γύρισε στο όγδοο game του δευτέρου σετ για τον Τσιτσιπά, αφού με ένα γρήγορο σερί έκανε το 4-4. Στη συνέχεια κατάφερε να «σπάσει» το break του Ντε Μινόρ φέρνοντας τούμπα το σετ, το οποίο και εν τέλει κατέκτησε μαζί με τον τίτλο στο δέκατο game.

Τα σετ (2-0): 6-3, 6-4

πηγή: www.sport-fm.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ