ΑΕΚ κλήρωση: Με την Αντβέρπ στα play-offs του Champions League, με Κοπεγχάγη ή Σπάρτα Πράγας στο Europa League

Petite Perle 300×250

Εάν η ΑΕΚ ξεπεράσει το εμπόδιο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στον Γ' προκριματικό γύρο του Champions League τότε στα play-offs θα αντιμετωπίσει την Αντβέρπ. Με την ηττημένη από το Κοπεγχάγη – Σπάρτα Πράγας στο Europa League.

Η ΑΕΚ δεν θα χρειαστεί να περιμένει το αποτέλεσμα κάποιου ζευγαριού για να μάθει τον αντίπαλο της στα play-offs του Champions League, καθώς στον δρόμο της θα βρει την μοναδική «περασμένη» ομάδα. Εάν η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ξεπεράσει το εμπόδιο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στον Γ' προκριματικό γύρο τότε στον τελευταίο γύρο πριν τη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα τεθεί αντιμέτωπη με την πρωταθλήτρια ΒελγίουΑντβέρπ.

Σε περίπτωση πρόκρισης οι «νταμπλούχοι» Ελλάδας θα δώσουν το πρώτο ματς Αμβέρσα και το δεύτερο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πρώτα παιχνίδια 22-23/8 και οι ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα, 29-30 του μήνα. Στις 31 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της φάσης των ομίλων του Champions League.

Θυμίζουμε πως η ΑΕΚ νίκησε με 3-0 την Αντβέρπ στις 8 Ιουλίου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δυο ομάδων. Για τον Δικέφαλο σκόραραν οι Φαν ΒέερτΖίνι και Κοσίδης, ενώ ο Θεοδόσης Μαχαίρας έχασε πέναλτι.

Με Κοπεγχάγη ή Σπάρτα Πράγας στο Europa League

Στην κλήρωση του Europa League η ΑΕΚ βγήκε σε δύσκολο μονοπάτι. Αν η Ένωση δεν καταφέρει να περάσει τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στον Γ' προκριματικό γύρο του Champions League, τότε στα play-offs θα τεθεί αντιμέτωπη με την ομάδα που θα αποκλειστεί από ζευγάρι Κοπεγχάγη – Σπάρτα Πράγας.

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην «OPAP Arena» στις 24 Αυγούστου και η ρεβάνς εκτός έδρας, μια εβδομάδα αργότερα.

Το προφίλ της Αντβέρπ

Οι Βέλγοι μπορεί να μην κατάφεραν πέρυσι να προκριθούν στην φάση των ομίλων του Conference League, όμως εν τέλει ολοκλήρωσαν μια ιστορική χρονιά, καθώς κατέκτησαν το πρώτο του πρωτάθλημα έπειτα από αναμονή 66 ετών. Στο ματς της τελευταίας αγωνιστική η αντίπαλος του ΟλυμπιακούΓκενκ ήταν «αγκαλιά» με το πρωτάθλημα, όμως ο Τόμπι Αντερβάιλερντ με «οβίδα» στο 90+4' ισοφάρισε σε 2-2 και χάρισε στην ομάδα του το πέμπτο πρωτάθλημα της ιστορίας της, καθώς τερμάτισε στο +1 τόσο από την Γκενκ όσο και από την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, η οποία έχασε στην έδρα της από την αδιάφορη Μπριζ με 3-1.

Τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει δύο πρωτάθλημα (19/20 – 22/23) και πήρε το φετινό Super Cup κόντρα στη Μαλίν (5-4 στα πέναλτι, 1-1 κ.δ.).

Προπονητής της ομάδας είναι ο Ολλανδός πρώην χαφ Μαρκ Φαν Μπόμελ και αρχηγός της ο πολύπειρος στόπερ Τόμπι Αλντερβάιρελντ. Από το ρόστερ ξεχωρίζουν ο χαφ Άρθουρ Βερμέιρεν θεωρείται, ο Ολλανδός φορ Βίνσεντ Γιάνσεβ και ο Γάλλος τερματοφύλακας Ζαν Μπουτέζ.

gazzetta.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ