Ηράκλειο: Στον εισαγγελέα ο 57χρονος που κατηγορείται ότι προκάλεσε πυρκαγιά και μετά ειδοποίησε την Πυροσβεστική (φώτο)

Petite Perle 300×250

Στον εισαγγελέα Ηρακλείου οδηγήθηκε λίγο πριν από το μεσημέρι σήμερα, Δευτέρα, ο 57χρονος που συνελήφθη χθες ως ύποπτος για την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Καταλαγάρι του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, για την οποία ο ίδιος ειδοποίησε την πυροσβεστική.

Ο 57χρονος, ο οποίος, κατά πληροφορίες από το οικογενειακό του περιβάλλον, φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και να παρουσιάζει προβληματική συμπεριφορά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τον προηγούμενο μήνα είχε κατ' επανάληψη τηλεφωνήσει στην υπηρεσία του Ηρακλείου, από την Αθήνα όπου κατοικεί, για ανύπαρκτες πυρκαγιές στον τόπο καταγωγής του, στο Καταλαγάρι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο 57χρονος φέρεται να τηλεφώνησε τρεις φορές στις 16 Ιουλίου, άλλες τρεις στις 21 Ιουλίου και από μία στις 23 και στις 26 του ίδιου μήνα, ενημερώνοντας για υποτιθέμενες πυρκαγιές στο Καταλαγάρι και κινητοποιώντας αδίκως την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Χθες, ωστόσο, ήταν και η… φαρμακερή για τον 57χρονο, ο οποίος ειδοποίησε για νέα πυρκαγιά στο Καταλαγάρι, αυτή τη φορά υπαρκτή. Δύο οχήματα της Πυροσβεστικής και 4 υπάλληλοι του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ηρακλείου έσπευσαν στο σημείο και έσβησαν τις φλόγες πριν επεκταθούν. Κάηκαν μόλις 2 τ.μ. με ξερόχορτα.

Από την έρευνα του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής προέκυψε ως βασικός ύποπτος δράστης ο 57χρονος που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στον τόπο καταγωγής του.

Ο 57χρονος συνελήφθη με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση. Ο ίδιος, πάντως, φέρεται να αρνείται προανακριτικά τις κατηγορίες που του αποδίδονται και να υποστηρίζει ότι δεν έχει σχέση με την πρόκληση της πυρκαγιάς.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ