Κλήρωση Παναθηναϊκού: Με Μπράγκα ή Μπάτσκα Τόπολα, αν περάσει την Μαρσέιγ

Petite Perle 300×250

Μία εκ των Μπράγκα ή Μπάτσκα Τόπολα θα βρει στον δρόμο του ο Παναθηναϊκός στα Play-offs του Champions League, αν κατορθώσει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μαρσέιγ.

Την Μπράγκα από την Πορτογαλία ή την Μπάτσκα Τόπολα από την Σερβία έφερε απέναντι στον Παναθηναϊκό η κληρωτίδα των Playoffs του Champions League, με τους «πράσινους» να πρέπει βέβαια να ξεπεράσουν βέβαια το υψηλότατο εμπόδιο της Μαρσέιγ.

Το «τριφύλλι» θα αντιμετωπίσει οποιαδήποτε από τις δύο ομάδες επικρατήσει από το συγκεκριμένο ζευγάρια, με την Μπράγκα να είναι φυσικά το μεγάλο φαβορί. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 22 ή 23 Αυγούστου και το δεύτερο στις 29 ή 30 Αυγούστου.

Τα προφίλ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού:

Η Μπράγκα είναι ο «ισχυρός» αυτού του ζευγαριο, αφού η διαφορά ποιότητας και οικονομικών μεταξύ αυτής και της Μπάτσκα Τόπολα είναι ολοφάνερη. Αρκεί μία απλή ματιά στο Transfermarkt για να δει κανείς την χαοτική διαφορά των δύο ομάδων με τους Πορτογάλους να έχουν αξία 134,7 εκατ. ευρώ και τους Σέρβους 21,78 εκατ.

Η Μπράγκα αποτελεί μία από τις μεγάλες δυνάμεις του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, όμως βρίσκεται πάντα στην σκιά των τριών μεγάλων ομάδων της χώρας, δηλαδή της Μπενφίκα, της Πόρτο και της Σπόρτινγκ Λισαβώνας. Πέρυσι τερμάτισε στην τρίτη θέση στο πρωτάθλημα έχοντας μία αρκετά καλή σεζόν.

Στον πάγκο της συνεχίζει να βρίσκεται ο 51χρονος Πορτογάλος Αρτούρ Ζόρζε, ο οποίος είναι γνώριμός μας από το πέρασμα που έκανε το όνομά του στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού την περσινή σεζόν.

Η πορτογαλική ομάδα έχει ενισχυθεί αρκετά το φετινό καλοκαίρι αποκτώντας οκτώ ποδοσφαιριστές έχοντας δαπανήσει για κείνους 17,8 εκατ. ευρώ. Ακριβότερες αγορές της ήταν εκείνες των Μπρούμα, πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, για τον οποίο πλήρωσε 6,5 εκατ. ευρώ στην Φενέρμπαχτσε και Ροντρίγκο Σάλαζαρ από την Σάλκε που κόστισε 5 εκατ. ευρώ. Μεταξύ άλλων η Μπράγκα έκανε δικό της ακόμη έναν εξτρέμ που έχει περάσει από τους «ερυθρόλευκους», τον Ρόνι Λόπες ως ελεύθερος από την Σεβίλλη.

Οι υπόλοιποι παίκτες που ήρθαν ήταν οι Βίτορ Καρβάλιο, Βίκτορ Γκόμεθ, Σίκου Νιακατέ, Αντριάν Μαρίν και Ζοσέ Φόντε ενώ έφυγαν εννέα ποδοσφαιριστές χωρίς κάποιος από κείνους να λογίζεται ως σημαντική απώλεια ή περήφανη πώληση.

Η σερβική Μπάτσκα Τόπολα από την άλλη ή αλλιώς TSC αποτέλεσε την έκπληξη του περσινού σερβικού πρωταθλήματος τερματίζοντας στην δεύτερη θέση, έστω κι αν είχε 20 βαθμούς διαφορά από τον Ερυθρό Αστέρα, αφού κατάφερε να ξεπεράσει ομάδες, όπως η Παρτιζάν, η Βοϊβοντίνα και Τσουκαρίτσκι. Στα πρώτα δύο παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος έμεινε στο 3-3 μέσα στην έδρα της κόντρα στην Παρτιζάν την 1η αγωνιστική και στην δεύτερη κέρδισε με 3-0 στην έδρα της Ραντσίτσκι Νις.

Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο 41χρονος Σέρβος τεχνικός Ζάρκο Λάζετιτς, που ανέλαβε την ομάδα τον Νοέμβριο του 2021. Το ρόστερ της αποτελείται σχεδόν μόνο από Σέρβους ποδοσφαιριστές έχοντας ακόμη έναν Κροάτη (Τσάλουσιτς), έναν Βόσνιο (Σούσνιαρ), έναν Βορειομακεδόνα (Μιρτσέφσκι), έναν Ούγγρο (Σος) κι έναν Μαυροβούνιο (Ράκονιατς).

Στο τρέχον μεταγραφικό παζάρι έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε 11 μεταγραφές. Ακριβότερη είναι εκείνη του 20χρονου Σέρβου εξτρέμ Μίλος Πάντοβιτς, για τον οποίο πλήρωσε 300 χιλ. ευρώ στην Βόζντοβατς και πλέον αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας. Έφυγαν επίσης 12 ποδοσφαιριστές. Ο Πέταρ Ράτκοβ πήγε στην Σάλτσμπουργκ αντί 5 εκατ. ευρώ και αποτέλεσε την ακριβότερη πώληση στην ιστορία της σερβικής ομάδας.

gazzetta.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ