Αξός: Κάμερα καταγράφει το σκηνικό της έντασης πριν τους πυροβολισμούς

Κάμερες ασφαλείας καταγράφουν το σκηνικό έντασης που προηγήθηκε των πυροβολισμών σε βάρος του 50χρονου ιδιοκτήτη ταβέρνας στην Αξό. Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, καταγράφεται έντονη κινητικότητα στην πλευρά της ταβέρνας του 57χρονου δράστη. Όπως είναι ήδη γνωστό, μεταξύ τους οι προστριβές ήταν συχνές κυρίως λόγω των αντιπαραθέσεων για τα τραπεζοκαθίσματα στη γραφική πλατεία του χωριού.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι είναι ξεκάθαρο με βάση το οπτικό υλικό ότι των πυροβολισμών προηγήθηκε επεισόδιο. Και ενώ τη μοιραία νύχτα όλα δείχνουν να κυλούν ήρεμα, τουλάχιστον φαινομενικά, στην πλατεία, κάτι εκτιμάται ότι πυροδότησε την οργή του 57χρονου, ο οποίος δείχνει ανεξέλεγκτος. Τρία δικά του πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία και η σύζυγος του, προσπαθούν να τον συγκρατήσουν και να τον κατευνάσουν, μάταια όμως.

Όπως περιγράφεται, με βάση το υλικό από κάμερα ασφαλείας, ένα τέταρτο πριν από τη 1 τα ξημερώματα  η ταβέρνα του κατηγορούμενου είχε αδειάσει από πελάτες. Μία γυναίκα με σκουρόχρωμα ρούχα, αθλητικά παπούτσια και πιασμένα μαλλιά, εμφανίζεται να  τακτοποιεί τα τραπέζια του εξωτερικού χώρου. Πιθανολογείται ότι είναι η σύζυγος του. Δύο-τρία λεπτά αργότερα, τα φώτα σβήνουν. Στα λεπτά που ακολουθούν όμως το σκηνικό αλλάζει άρδην και υπάρχει αναστάτωση και κινητικότητα, με την γυναίκα που τακτοποιούσε τα τραπέζια και δύο νεαρά πρόσωπα να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, προσπαθώντας να συγκρατήσουν τον 57χρονο, ο οποίος κρατάει στο αριστερό του χέρι κάτι που προσομοιάζει με όπλο.

Η κινητικότητα αυτή αρχίζει να καταγράφεται περίπου δέκα λεπτά πριν τη 1 τα ξημερώματα. Στις 00.52 έχει ήδη γίνει κλήση στον αριθμό έκτακτης ανάγκης «112» για τους πυροβολισμούς.

Κατά την Αστυνομία, είναι σαφές ότι προηγήθηκε ολιγόλεπτο επεισόδιο. Δεν προσδιορίζεται με ποια αφορμή ή για ποιο λόγο. Γίνεται μία γενικότερη αναφορά στις προστριβές των δύο ανδρών.

Εκτός από τον 50χρονο, ο οποίος τραυματίστηκε στην περιοχή του στήθους και χρειάστηκε να εισαχθεί στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, τραυματίστηκε, όχι επί σκοπού, στη δεξιά πλευρά του κορμού του και ένας 57χρονος εργαζόμενος στο μαγαζί του πρώτου. Ο τελευταίος, ενώ ακόμα νοσηλευόταν, φέρεται να είπε στην Αστυνομία ότι δεν είδε ποιος πυροβόλησε τον 50χρονο. Μάλιστα αρχικά φέρεται να προβλήθηκε ο ισχυρισμός ότι οι πυροβολισμοί προήλθαν από άγνωστο όχημα που τράπηκε σε φυγή προς Ζωνιανά.

Ο 57χρονος πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη για τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου μετά πυρομαχικών, παράνομη οπλοχρησία και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ