Επίσκεψη του προέδρου της Κοινότητας Φόδελε στην Σύρο

Petite Perle 300×250

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Φόδελε, Χαράλαμπος Παντερής και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Μαλεβιζίου Άρης Χνάρης, επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες το πανέμορφο νησί της Σύρου.

Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης είχαν την χαρά να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με ανθρώπους του νησιού σχετικά με το γνήσιο έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, την εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η οποία βρίσκεται εκεί.
Συναντήθηκαν με τον Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου, Δωρόθεο Β' στο ναό της Μεταμορφώσεως στην Ερμούπολη, με τον οποίο έκαναν λόγο για στενούς δεσμούς μεταξύ Σύρου και Φόδελε.

Η πρόταση για μεταφορά της εικόνας σύντομα στο "σπίτι του El Greco" στο Φόδελε βρήκε γόνιμο έδαφος, αφού η διάθεση ήταν θετική εκατέρωθεν.

Η φιλοξενία της εικόνας θα δώσει την δυνατότητα σε χιλιάδες πιστούς, να την επισκεφθούν και να την προσκυνήσουν. Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε διαδικασίες αιτήματος μέσω του Δήμου Μαλεβιζίου και της Αρχιεπισκοπής Κρήτης για την φιλοξενία της εικόνας στο μουσείο του Θεοτοκόπουλου.
Έπειτα, επισκέφθηκαν το Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ερμούπολη της Σύρου, όπου υπάρχει η ομώνυμη εικόνα του μεγάλου μας ζωγράφου και συνομίλησαν με τον παπά-Κωστή, τον άνθρωπο που εδώ και 40χρονια βρίσκεται στο ναό και φυλάσσει την εικόνα.

Η αγάπη του για τη σπουδαία αυτή αγιογραφία τον έκανε να δακρύσει αμέσως μόλις αντιλήφθηκε τη προέλευση των επισκεπτών!

Σε αυτό το θερμό κλίμα χαράς και συγκίνησης ξεκίνησε μια συζήτηση για τον Θεοτοκόπουλο που κράτησε αρκετή ώρα και τράβηξε το ενδιαφέρον πλήθος κόσμου που έτυχε να βρίσκεται στον χώρο εκείνη την ώρα.

Κλείνοντας, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού-Τουρισμού της Σύρου, κα Αλίκη Λεονταρίτη, για την αφοπλιστικη της ευγένεια, φιλοξενία και για την συνεργασία. Η γνωριμία και επαφή με την Αντιδήμαρχο ήταν άκρως επικοιδομητικη και ουσιώδης.

Με μεγάλη μας χαρά θα περιμένουμε να την φιλοξενήσουμε και εμείς στα μέρη μας, στον τόπο καταγωγής του σπουδαίο ζωγράφου, Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ