Κύκλωμα εμπορίας βρεφών: Προθεσμία εως την Κυριακή πήραν οι κατηγορούμενοι για να απολογηθούν

Petite Perle 300×250

Προθεσμία για να απολογηθούν την Κυριακή ζήτησαν και πήραν οι συλληφθέντες εγκληματική οργάνωση σε υπόθεση παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας βρεφών.

Πρόκειται για έναν 73χρονο ιατρό γυναικολόγο – μαιευτήρα και Κλινικό διευθυντή / νόμιμο εκπρόσωπο του κέντρου στα Χανιά, έναν 44χρονο Κλινικό Εμβρυολόγο Επιστημονικό Διευθυντή του κέντρου, μια 44χρονη γραμματέα και υπεύθυνη προγραμμάτων Παρένθετης Μητρότητας του κέντρου, μια 37χρονη Ρουμάνα υπάλληλο γραφείου του κέντρου, μια 41χρονη Ελληνίδα βιολόγο – βοηθό εμβρυολόγου και μια 28χρονη μαία καθώς και δύο άλλες γυναίκες 41 και 38 ετών αντίστοιχα.

Μεταξύ των κατηγοριών που απαγγέλθηκαν είναι η συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ' επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 73χρονου γιατρού μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε: «Η υπόθεση είναι εξαιρετικά συνθέτη. Είναι πρωτόγνωρη και για τα δεδομένα της περιοχής, αλλά ενδεχομένως και για τα ελληνικά δεδομένα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει μια μακρά επεξεργασία από τις εισαγγελικές αρχές. Πήραμε προθεσμία για την απολογία γιατί ο όγκος της δισκογραφίας είναι δυσθεώρητος».

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι της υπόθεσης

Το τμήμα αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος, μαζεύοντας ένα ένα τα κομμάτια του παζλ, κατάφεραν να φτιάξουν τη μεγάλη εικόνα και να φτάσουν στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, που είχε συγκεκριμένη δομή και διακριτούς ρόλους.

Εκ των ηγετικών στελεχών φέρεται να είναι ένας γυναικολόγος, ο οποίος έβαζε «μεσίτριες» να στρατολογούν γυναίκες από Βουλγαρία και Γεωργία, που δεν είχαν στον… ήλιο μοίρα, έτσι ώστε είτε να γίνουν παρένθετες μητέρες είτε να πουλήσουν τα ωάριά τους.

Ο γιατρός έφερνε τις γυναίκες στα Χανιά και τις κρατούσε σε σπίτια όπου το περιβάλλον ήταν ελεγχόμενο, έτσι ώστε να μη γίνει αντιληπτή η δράση του κυκλώματος.

Το κύκλωμα που εμπορευόταν ανθρώπους αφαιρούσε με ιατρικές διαδικασίες κύτταρα και ιστούς (ωαρίων) και ουσιαστικά είχε αιχμάλωτες τις παρένθετες μητέρες.

Τα δύο «μεγάλα κεφάλια» φέρονται να είναι οι δύο επικεφαλής γιατροί του κέντρου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ενώ από «κάτω» βρίσκονταν δύο υπάλληλοι του κέντρου.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η στρατολόγηση των γυναικών από τα επιχειρησιακά μέλη, που ήταν το πρώτο βήμα, ώστε σταδιακά να προκύψει το οικονομικό όφελος για τα μέλη της οργάνωσης, αφορούσε είτε το εμπόριο ωαρίων είτε την έκνομη παρένθετη μητρότητα, αρκετές φορές δε η ίδια στρατολογηθείσα γυναίκα χρησιμοποιήθηκε από την οργάνωση, αρχικά στο εμπόριο ωαρίων και στη συνέχεια ως παρένθετη μητέρα.

πηγή: www.cretapost.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ