Ψάχνουν με κάθε μέσο τον δολοφόνο του Μιχάλη «Ανοίγουν» κινητά και βλέπουν κάμερες

Petite Perle 300×250

Τον δολοφόνο του Μιχάλη Κατσουρή, ο οποίος έπεσε θύμα του χουλιγκανισμού το βράδυ της Δευτέρας έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, αναζητούν οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας που έχουν αναλάβει την υπόθεση της επίθεσης των Κροατών και Ελλήνων χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Την ώρα που οι 105 συλληφθέντες κατηγορούνται για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν κάθε πληροφορία που μπορεί να τους οδηγήσει στο δράστη της επίθεσης εναντίον του 29χρονου θύματος. Για το σκοπό αυτό, ελέγχονται τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων, καθώς και το υλικό που έχουν συλλέξει οι Αρχές από κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν την πορεία των χούλιγκαν.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Ελληνική Αστυνομία, οι χούλιγκαν δεν έχουν μιλήσει με λεπτομέρειες για τα γεγονότα της Δευτέρας, την ώρα που οι Κροάτες δηλώνουν ότι δεν ήρθαν στη χώρα μας για «ραντεβού θανάτου». Ωστόσο, τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν την αγριότητα της επίθεσης που εξαπέλυσαν οι χούλιγκαν, οι οποίοι έδρασαν οργανωμένα και φέροντας βαρύ οπλισμό.

Βίντεο από το βράδυ της δολοφονικής επίθεσης και στοιχεία της δικογραφίας δείχνουν ότι Κροάτες και Έλληνες χούλιγκαν κινούνταν σαν τάγματα εφόδου, φορώντας μάσκες full face και κρατώντας καδρόνια, σιδηρολοστούς, ρόπαλα και αλυσίδες στα χέρια. Και όλα αυτά κατά τη διαδρομή τους από τον Περισσό μέχρι το γήπεδο της ΑΕΚ.

Γνώριζαν για την κάθοδο των Κροατών αλλά κανείς δεν τους σταμάτησε

Το οργανωμένο σχέδιο των Κροατών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αν και γνωστό στις ελληνικές Αρχές δύο ημέρες νωρίτερα, δεν ανακόπηκε, με αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου.

Η αδράνεια της ΕΛ.ΑΣ. εξακολουθεί να προκαλεί προβληματισμό ενώ επιχειρείται να «ξεπλυθεί» με ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δολοφόνου του Μιχάλη Κατσουρή. Η ΕΛ.ΑΣ. αξιοποιεί τα κινητά των 105 συλληφθέντων και τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας σε όλη τη διαδρομή των εκατοντάδων χιλιομέτρων που ακολούθησαν οι Κροάτες χούλιγκαν. Με εντολή της τακτικής ανακρίτριας που ανέλαβε την υπόθεση, δόθηκε εντολή για λήψη DNA από τους κατηγορούμενους με στόχο την ταυτοποίηση του φυσικού αυτουργού της ανθρωποκτονίας. Αν και το φονικό όπλο δεν έχει βρεθεί, ο δολοφόνος φέρεται να άφησε τα ίχνη του πάνω στον Μιχάλη.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ως πιθανό σενάριο ο δολοφόνος του Μιχάλη να είναι Έλληνας, κάτι που έγραφαν από χθες κροατικά ΜΜΕ, όταν πηγές της αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν ότι ο δράστης της δολοφονίας βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες. Όσοι «βλέπουν» Έλληνα πίσω από τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, επικαλούνται το μίσος ανάμεσα στους οπαδούς των ελληνικών ομάδων, το γεγονός ότι οι δράστες των επεισοδίων ήξεραν τα κατατόπια και τις μαρτυρίες για εντολή για τη δολοφονία του στα ελληνικά.

Η βαρύτητα που δίνεται στην εξιχνίαση της δολοφονίας του Μιχάλη επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι η δικογραφία της υπόθεσης ανατέθηκε σε τρεις ανακριτές, προκειμένου οι απολογίες των κατηγορουμένων να ολοκληρωθούν εντός του χρόνου που ορίζεται από το νόμο. Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι έρχονται και νέες καρατομήσεις υψηλόβαθμων αξιωματικών, εμπλεκομένων στην υπόθεση, πέραν της αρχικής απομάκρυνσης από τις θέσεις ευθύνης επτά αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Να βρεθεί ο δολοφόνος του παιδιού του ζητά και ο τραγικός πατέρας του Μιχάλη, που ζει τη μεγαλύτερη τραγωδία που μπορεί να βιώσει ένας γονιός. Αύριο, Παρασκευή, οικογένεια και συγγενείς θα πουν το τελευταίο «αντίο» στον 29χρονο.

Το νέο επεισόδιο οπαδικής βίας με έναν νεκρό και το επιχειρησιακό φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. πυροδότησαν έντονη πολιτική αντιπαράθεση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να βάζουν στο «κάδρο» των ευθυνών την Ελληνική Αστυνομία, τον Γιάννη Οικονόμου αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον για «αφωνία».

ΕΔΕ από την Κακαβιά έως την Αττική

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η ΕΔΕ που ξεκίνησε σχετικά με τις ενέργειες της Αστυνομίας σχετικά με τα φονικά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια τη Δευτέρα 7 Αυγούστου, που προκάλεσαν χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μαζί με Έλληνες οπαδούς συνεργούς τους.

Αναμένεται να εξεταστούν συνολικά 15-20 άτομα του Σώματος, από όλο το φάσμα των Διευθύνσεων, από την Κακαβιά ως την Αττική (Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Αττική), και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Εκτός από τις αναφορές των Αξιωματικών, στο πλαίσιο της Ε.Δ.Ε., θα ληφθούν ένορκες καταθέσεις από πρόσωπα που πιθανώς μπορούν να συνδράμουν στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Τα 8 μοιραία λάθη της ΕΛ.ΑΣ

Η αδιαφορία για την άφιξη των Κροατών χούλιγκαν, η «υποδοχή» τους στην Ελευσίνα από δύο μόνο αστυνομικούς, η μυστηριώδης «εξαφάνιση» των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Αττική Οδό και η παντελής απουσία αστυνομικών από τη Νέα Φιλαδέλφεια συγκαταλέγονται στα οκτώ λάθη των κεντρικών υπηρεσιών και ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που οδήγησαν στο μακελειό της Νέας Φιλαδέλφειας, με αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή και τον τραυματισμό άλλων οκτώ ατόμων.

Ανατριχιαστικά ευρήματα στον τόπο του εγκλήματος και η «εξαφάνιση» των χούλιγκαν από το ραντάρ της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, μέρος της οποίας δόθηκε στη δημοσιότητα, στον τόπο των αιματηρών επεισοδίων, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ξύλινη τάβλα με καρφιά και ίχνη αίματος, σουγιάδες και καδρόνια ενώ επιβεβαιώνεται ότι η ελληνική αστυνομία είχε ενημερωθεί για την άφιξη «ικανού αριθμού οργανωμένων οπαδών της Ντιναμό που σχεδίαζαν να προσέλθουν στην πόλη της Αθήνας, κάποιοι εκ των οποίων θα διέμεναν σε καταλύματα χαμηλού κόστους, ενώ άλλοι θα φιλοξενούνταν σε οικίες οπαδών του Παναθηναϊκού και στα πολιτικά γραφεία του ΠΑΝ.ΚΙ».

«Την 22.00 από εποχούμενη περιπολία της υπηρεσίας, εντοπίσθηκαν να διέρχονται από τα διόδια της Ελευσίνας 25 περίπου οχήματα με κροατικές πινακίδες κυκλοφορίας, στα οποία επέβαιναν όπως αργότερα διαπιστώθηκε, οπαδοί της Ντιναμό και τέθηκαν υπό διακριτική επιτήρηση επί της εθνικής οδού.

Στην έξοδο της Αττικής Οδού, τα οχήματα διασπάρθηκαν αναπτύσσοντας ταχύτητα και άλλα συνέχισαν να κινούνται επί της εθνικής οδού και άλλα εισήλθαν στην αττική οδό, αναμεμειγμένα πλέον με άλλα οχήματα με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον δυνατή η επιτήρησή τους. Παρόλα αυτά συνεχίσθηκαν οι προσπάθειες εκ νέου εντοπισμού τους, τόσο από εποχούμενες περιπολίες, όσο και από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας» σημειώνεται για το πώς τους «έχασαν» με τα αποτελέσματα της αστοχίας αυτής να αποδεικνύονται ολέθρια.

Βίντεο ντοκουμέντα από τους χούλιγκαν – Οπλισμένοι σαν τάγματα εφόδου

Νέα βίντεο που έχουν τραβηχτεί από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής, το μοιραίο βράδυ της επίθεσης των ακροδεξιών Κροατών, που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η ώρα γράφει ένα λεπτό μετά τις 11, το βράδυ της Δευτέρας. Τα τάγματα εφόδου της Ντιναμό Ζάγκρεμπ βρίσκονται λίγα βήματα από το στάδιο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Περισσότερα από 100 άτομα προχωρούν για να σκορπίσουν τον θάνατο.

Λίγο αργότερα, μια κάμερα καταγράφει στο ίδιο σημείο 7 αστυνομικούς με φακούς στα χέρια και μηχανές να ακολουθούν διακριτικά το τάγμα εφόδου. Όμως δεν μπόρεσαν να επέμβουν και να αποτρέψουν τη δολοφονία του Μιχάλη.

ΠΗΓΉ: www.politica.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ