Φαιστός: Είχε κάνει διαρρήξεις και κλοπές με κοσμήματα και μετρητά

Petite Perle 300×250

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, δεκαπέντε (15) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων οι οποίες διαπράχθηκαν σε οικίες περιφερειακά της πόλεως Ηρακλείου και στην  ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φαιστού.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη ημεδαπός ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμα ενός ημεδαπού ο οποίος αναζητείται.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση των ανωτέρω Υπηρεσιών και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί κατά το χρονικό διάστημα από μέσα Μαρτίου του 2023 έως και την 11.08.2023, είχαν διαπράξει δώδεκα περιπτώσεις κλοπών και τρεις απόπειρες κλοπής σε οικίες, αφαιρώντας κοσμήματα συνολικής αξίας τουλάχιστον  74.750 ευρώ και χρηματικό ποσό τουλάχιστον 17.820 ευρώ.

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς προαναφερθεισών Υπηρεσιών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης Ηρακλείου, στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων τα οποία αποδόθηκαν στο κάτοχο τους.

Επιπλέον κατασχέθηκε χρηματικό ποσό σε ευρώ και χαρτονομίσματα λοιπών χωρών.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ