Μεσαρά: Μέσα σε 5 μήνες είχαν "αδειάσει" 15 σπίτια

Petite Perle 300×250

Συνελήφθη ένας 38χρονος και αναζητείται ο 27χρονος συνεργός του

Πλούσια δράση είχαν αναπτύξει το τελευταίο πεντάμηνο δύο Έλληνες στο Ηράκλειο και την περιοχή του Δήμου Φαιστού, καθώς κατηγορούνται για τουλάχιστον 15 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων σε σπίτια. 
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου έως και τις 11 Αυγούστου αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 90.000 ευρώ.

Από τους αστυνομικού συνελήφθη ένας 38χρονος ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός νεαρού, 27 ετών, που αναζητείται για διακεκριμένες κλοπές 

Αναλυτικά, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. :


Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, δεκαπέντε (15) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων οι οποίες διαπράχθηκαν σε οικίες περιφερειακά της πόλεως Ηρακλείου και στην  ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φαιστού. Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη ημεδαπός ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμα ενός ημεδαπού ο οποίος αναζητείται.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση των ανωτέρω Υπηρεσιών και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί κατά το χρονικό διάστημα από μέσα Μαρτίου του 2023 έως και την 11.08.2023, είχαν διαπράξει δώδεκα περιπτώσεις κλοπών και τρεις απόπειρες κλοπής σε οικίες, αφαιρώντας κοσμήματα συνολικής αξίας τουλάχιστον  74.750 ευρώ και χρηματικό ποσό τουλάχιστον 17.820 ευρώ.

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς προαναφερθεισών Υπηρεσιών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης Ηρακλείου, στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων τα οποία αποδόθηκαν στο κάτοχο τους. Επιπλέον κατασχέθηκε χρηματικό ποσό σε ευρώ και χαρτονομίσματα λοιπών χωρών.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ