ΟΠΕΚΕΠΕ: Παράταση έως τις 11 Σεπτεμβρίου δόθηκε στην ενεργοποίηση των δικαιωμάτων

Petite Perle 300×250

Η διαδικασία, πάντως, με τα οικολογικά σχήματα στα οποία μπορούν να ενταχθούν οι παραγωγοί, παραμένει μετ' εμποδίων

Παράταση ως τις 11 Σεπτεμβρίου, δόθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ, ούτως ώστε να διευκολυνθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι αγρότες και οι φορείς ενεργοποίησης των δικαιωμάτων, δεδομένου της στενότητας του χρόνου και του όγκου των δηλώσεων που πρέπει να υποβληθούν, ενώ δίνονται διευκρινήσεις και επικαιροποιούνται τα στοιχεία για την ορθή και έγκαιρη υποβολή των δηλώσεων. Να υπενθυμίσουμε ότι η προθεσμία επρόκειτο να λήξει στις 25 Αυγούστου.

Η διαδικασία, πάντως, με τα οικολογικά σχήματα στα οποία μπορούν να ενταχθούν οι παραγωγοί, παραμένει μετ' εμποδίων. Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Ευάγγελος Σημαδράκος, εξέδωσε δύο νέες εγκυκλίους, οι οποίες έρχονται να καλύψουν ένα μεγάλο εύρος ερωτημάτων και κανονιστικών υποχρεώσεων, που είναι απαραίτητες για την υποβολή ΟΣΔΕ 2023.

Με τις συντονισμένες ενέργειες μεταξύ του υπουργείου και της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Άμεσων Ενισχύσεων και Τομεακών Παρεμβάσεων δίνεται  -μεταξύ άλλων – και στους Έλληνες κτηνοτρόφους η δυνατότητα να επιλέξουν το οικολογικό σχήμα που επιθυμούν με τρόπο άμεσο και μέσα από μια διαδικασία απλοποιημένη. Οι εγκύκλιοι έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ