Στο ΠΕΠΑΓΝΗ παρεβρέθηκαν μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης

Petite Perle 300×250

Περιοδεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11/8 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Δημήτρη Δουλουφάκη. Στο κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συμμετείχαν οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι: Βρύσαλης Δημήτρης (Νοσηλευτής, πρόεδρος Σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ), Μπέτση Ράνια (γιατρός ενδοκρινολόγος, Μέλος ΔΣ Ένωσης Γιατρών Ηρακλείου, μέλος ΔΣ σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ) και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.: Βλατά Μαρίνα (διοικητική υπάλληλος ΠΑΓΝΗ), Γόντικα Ιωάννα (Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων), Κούδας Βασίλης (ψυχίατρος, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γιατρών Ηρακλείου, μέλος Δ.Σ. εργαζομένων ΠΑΓΝΗ και Τζαβάρα Νάνσυ (Νοσηλεύτρια, Μέλος του ΔΣ εργαζομένων ΠΑΓΝΗ).

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στέκεται διαχρονικά στο πλευρό των μαχόμενων υγειονομικών και αναδεικνύει τα οξυμένα προβλήματα που δημιουργούνται και εντείνονται από την χρόνια υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων του Ηρακλείου. Είναι αυτή η διαχρονική πολιτική που απαξιώνει εργασιακά αλλά και οικονομικά τους υγειονομικούς με αποτέλεσμα τις παραιτήσεις γιατρών και νοσηλευτών που έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα. Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους βγήκε έντονα η πίεση και η εντατικοποίηση αλλά και η αγωνία των συμβασιούχων για το μέλλον τους στο Νοσοκομείο.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Δουλουφάκης ανέδειξε το γεγονός πως για τη σημερινή κατάσταση της δημόσιας υγείας και Πρόνοιας υπάρχουν ευθύνες όλων διαδοχικά των κυβερνήσεων αλλά και των δημοτικών αρχών.

Τόνισε πως «Απέναντι στην επίθεση που δέχεται στη ζωή και τα δικαιώματά του από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, από την ΕΕ, αλλά και από τους Δήμους και τις Περιφέρειες, που αποτελούν στηρίγματα αυτής της πολιτικής, η απάντηση του λαού, πρέπει να είναι ενιαία και να εκφραστεί και στις κάλπες των τοπικών εκλογών».

Τέλος ο Δημήτρης Δουλουφάκης δήλωσε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση – στα ψηφοδέλτια της οποίας συμμετέχουν υγειονομικοί κομμουνιστές και αγωνιστές που τους γνωρίζετε και μέσα από το σωματείο σας που αγωνίζονται για όλα τα προβλήματα- θα είναι -όπως πάντα- στο πλευρό των εργαζομένων και μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, στον αγώνα για την υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων τους. Όπως θα είναι στο πλευρό και όλων των εργατικών και λαϊκών οικογενειών στον αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής τους».

Κάλεσε τέλος τους εργαζόμενους να στηρίξουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε δήμο και περιφέρεια.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ