Στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η Εθνική εφήβων υδατοσφαίρισης

Petite Perle 300×250

Μεγάλη επιτυχία για την Εθνική Εφήβων στο πόλο καθώς επικράτησε της Ισπανίας στα πέναλτι με 5-4 (κανονική διάρκεια του αγώνα 9-9) και πήρε το εισιτήρια για τον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Στον τελικό η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το νικητή του άλλου ημιτελικού ανάμεσα σε Ουγγαρία και Σερβία.
Ο αγώνας είχε συναρπαστική εξέλιξη με συνεχείς διακυμάνσεις στο σκορ. Η Εθνική μας προηγήθηκε με 8-5, αλλά οι Ισπανοί έκαναν την ανατροπή και πέρασαν με 9-8. Όμως ο Σπύρος Λυκούδης (κορυφαίος σκόρερ της Ελλάδας με 5 γκολ) ισοφάρισε στο τελικό 9-9, 2:02 πριν από τη λήξη και πήγαμε στα πέναλτι.
Η Εθνική είχε απόλυτη ευστοχία στα πέναλτι, αφού ευστόχησε και στα πέντε που εκτέλεσε με τους Κόκκινο, Λυκούδη, Λασκαρίδη, Μητράκη και τον Σιαμά να σκοράρει στο τελευταίο και πιο κρίσιμο. Αντίθετα, η Ισπανία αστόχησε στο τρίτο πέναλτι με τον Μπιέλ Γκομίλα
Τα οκτάλεπτα: 5-4, 0-1, 2-0, 2-4, (5-4 πεν.)

ΕΛΛΑΔΑ: Μαυριόπουλος, Λυκούδης 4, Κόκκινος 1, Καρατζάς 1, Καπράγκος 1, Λασκαρίδης, Ζερβουδάκης 1, Χωματάς, Μητράκης, Σιαμάς 1, Μπελέσης, Μαραγκουδάκης, Κρατημένος.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ντίας Γκαρσία, Φέγκες 2, Νούνιες 2, Γκαρίδο 2, Ούις, Πόρκαρ 1, Λαπούρ, Κουέστα, Κορμπέλα, Σάλες 1, Μορένο 1, Εστέπα, Πράδας.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ