Καλοκαίρι, καύσωνας και νερό ούτε … για αστείο!

Χωρίς νερό για μέρες ακόμη και με υψηλές θερμοκρασίες οι κάτοικοι στο Κόκκινο Χωριό Χανίων
Η Μαρία Μαγκανάρη, κάτοικος Κόκκινου Χωριού Χανίων, καταγγέλλει πως οι κάτοικοι του ζουν καταστάσεις… Μεσαίωνα καθώς μένουν χωρίς νερό για μέρες ακόμη και με υψηλές θερμοκρασίες.

Εν έτει 2023 και οι κάτοικοι στο Κόκκινο Χωριό Αποκορώνα Χανίων αντιμετωπίζουν πολύ συχνά πρόβλημα με το νερό.

Το πρόβλημα επιδεινώνεται στο Κόκκινο Χωριό, όπου σπίτια και επιχειρήσεις μένουν χωρίς νερό για πολλές μέρες, ακόμα και εν μέσω καύσωνα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η Μαρία Μαγκανάρη, κάτοικος Κόκκινου Χωριού Χανίων, μιλώντας στο MEGA είπε πως το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί πλέον αλλά το αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο.

«Έχουμε πολλές ομορφιές, νερό δεν έχουμε. Η ευρύτερη περιοχή έχει πρόβλημα, όχι μόνο το χωριό. Το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί τώρα αλλά είναι ένα πρόβλημα που έχουμε κάθε χρόνο. Αυτό πουν ακούμε κάθε φορά είναι πως υπάρχει ένα πρόβλημα με τις εγκαταστάσεις, οι οποίες είναι παλιές και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν πια. Χρησιμοποιούμε κάθε μέρα τόνους πλαστικού για να πλυθούμε με εμφιαλωμένα νερά. Το 2023 είναι δυνατόν να συζητάμε για νερό;», είπε αρχικά.

«Η απάντηση που παίρνουμε είναι το μπαλάκι ευθυνών που το ρίχνει ο ένας στον άλλον. Τους κατοίκους δεν μας απασχολεί ποιος φταίει αλλά μιλάμε για μία βασική ανάγκη, το νερό. Δεν είναι μόνο φέτος και ακόμα και τον Ιούλιο που έχουμε τουρισμό. 4-5 μέρες είμασταν χωρίς νερό αλλά κόβεται συνεχώς. Δεν είναι σταθερό. Πολλοί τουρίστες εγκατάλειψαν ξενοδοχείο λόγω του νερού», πρόσθεσε.

cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ