Παναθηναϊκός: Η πρόκριση του έφερε 5 εκατομμύρια στα ταμεία του

Petite Perle 300×250

Μόνο από την παρουσία του στα πλέι-οφ του Champions League, o Παναθηναϊκός εξασφάλισε άμεσα 5 εκατομμύρια ευρώ και πάει για τα… πολλά!

Η πρόκριση του Παναθηναϊκού στα πλέι-οφ του Champions League επί της Μαρσέιγ δεν έχει μόνο ιστορική σημασία, αλλά και υλική, που αποτυπώνεται άμεσα.

Η ΟΥΕΦΑ πριμοδοτεί τις ομάδες που θα αποκλειστούν σε αυτή τη φάση με το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο είναι ανεξάρτητο από το μπόνους συμμετοχής στους ομίλους του Europa League.

Για να γίνουμε πιο κατανοητοί. Αν ο Παναθηναϊκός αποκλείσει την Μπράγκα και προκριθεί στους ομίλους του Champions League θα βάλει στα ταμεία του 15.640.000 που είναι μόνο το μπόνους συμμετοχής.

Σε αυτό θα πρέπει να προστεθεί το ποσό από το Coefficient Ranking (τουλάχιστον 1.1370.000 ευρώ), το ποσό από το Market pool, αλλά και τα χρήματα που θα κερδίσει από κάθε νίκη (2,8 εκατομμύρια) ή ισοπαλία (930.000 ευρώ).

Αν αποκλειστεί από την Μπράγκα, τότε θα έχει εξασφαλίσει 5 εκατομμύρια από την συμμετοχή του στα πλέι-οφ του Champions League, το μπόνους συμμετοχής από την συμμετοχή του στους ομίλους του Europa League (3.63.000 ευρώ), τα χρήματα από το Coefficient Ranking και το Market Pool, αλλά και τα χρηματικά μπόνους από κάθε νίκη (630.000 ευρώ) ή κάθε ισοπαλία (210.000).

Με άλλα λόγια είναι σχεδόν σίγουρο ότι το φετινό έσοδο του Παναθηναϊκού μόνο από μπόνους της UEFA θα ξεπεράσει σίγουρα τα 10 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να μπορεί κανείς ακόμα να υπολογίσει το ταβάνι τους!

πηγή: www.sdna.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ