Εξιτήριο από τη ΜΕΘ για τον 29χρονο που δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι

Petite Perle 300×250

«Να βλέπεις το κοπέλι σου και να μην ξέρεις αν θα ζήσει!», λέει ο πατέρας του

Συγκλονίζει η μαρτυρία του πατέρα του 29χρονου, που παραμένει νοσηλευόμενος με μία σφαίρα στο κεφάλι – «Λίγο λίγο ανοίγουν τα στόματα. Αν κανείς ξέρει και θέλει να μιλήσει, να το κάνει… Σήμερα είναι εμένα η σειρά, αύριο θα είναι αυτών… Πέρασε εμένα η σειρά μου!»

Εξιτήριο από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έλαβε ο 29χρονος Νίκος ο οποίος τραυματίστηκε βαρύτατα μετά από πυροβολισμό που δέχτηκε ενώ ήταν εν κινήσει με το αυτοκίνητό του, τα ξημερώματα της 3ης Αυγούστου, σε περιοχή της Μεσαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 29χρονος νοσηλεύεται στην Νευροχειρουργική κλινική του Βενιζελείου, με τον πατέρα του να ζητά δικαιοσύνη για όλους μιλώντας στο neakriti.gr.

Συγκλονιστική η δύναμη ψυχής του πατέρα του 29χρονου, που δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι

Ο κ. Γιάννης Φανουράκης πατέρας του 29χρονου, ο οποίος εδώ και περίπου δύο εβδομάδες ανεβαίνει μαζί με τη σύζυγό του και την υπόλοιπη οικογένεια τον δικό τους "Γολγοθά", ανέφερε μιλώντας στο neakriti.gr και τη δημοσιογράφο Γεωργία Μακάκη ότι «εύχεται σε κανένα γονέα να μην περάσει αυτό που βιώνει ο ίδιος κι η οικογένειά του».

Ο κ. Φανουράκης αναμένει, όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της "ΚΡΗΤΗ TV", να εντοπιστούν και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης όχι μόνο το άτομο που πυροβόλησε τον γιο του, αλλά και άλλα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην αιματηρή επίθεση.

Την ώρα που ο γιος του συνεχίζει να δίνει την πιο μεγάλη μάχη της ζωής του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, ο πατέρας του 29χρονου Νίκου ζητά από όποιον ντόπιο γνωρίζει κάτι που θα μπορούσε να συμβάλει στον εντοπισμό των δραστών, «αν θέλει να μιλήσει», καθώς όπως ανέφερε με νόημα «σήμερα ήταν εμένα, αύριο θα είναι αυτών η σειρά… πέρασε εμένα η σειρά μου!».

«Εύχομαι κανείς γονιός να μην το ζήσει αυτό. Να βλέπει το κοπέλι του 15 μέρες στην Εντατική και να μην ξέρει αν τελικά θα ζήσει. Κοιτάω τις φωτογραφίες του παιδιού μου, θυμάμαι πώς τον είχαμε μεγαλώσει… τον έθρεψα με τόσο κόπο! Ένας άντρας καθαρός! Σε λίγους μήνες θα έπαιρνε το πτυχίο του και κάποιοι… επέλεξαν να του "φυτέψουν" μια σφαίρα στο κεφάλι!», είπε στο neakriti.gr και την "ΚΡΗΤΗ TV" ο πατέρας του νεαρού Νίκου, ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια διέμενε μόνιμα στην Αθήνα.

«Η κόρη μου κλαίει μέρα νύχτα, η γυναίκα μου έχει πέσει 30 φορές κάτω… πολεμά να ξεριζώσει τα μαλλιά της… θα της στρίψει!», λέει με βουβή οδύνη, αλλά τόσο αξιοπρεπής μέσα στον τρομερό πόνο που ζει η οικογένειά του, ο κ. Φανουράκης, ο οποίος ζητά να βρεθούν οι ένοχοι και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Δικαιοσύνη! Αλλά δικαιοσύνη όχι μόνο για έναν, αλλά για όλους», ανέφερε με νόημα ο πατέρας του Νίκου, ο οποίος έκανε λόγο για αρκετά ακόμη άτομα που φέρονται να ενεπλάκησαν στο συμβάν.

«Δεν τον γνώριζαν, έλειπε δέκα χρόνια από εδώ», μας εξηγεί ο κ. Φανουράκης, συμπληρώνοντας ότι «δεν μπορεί κανείς να μην είδε τίποτα». «Ο θυμός μου έχει μετατραπεί σε κλάμα… Δεν είχα κλάψει ποτέ και τώρα έχω διαλύσει», λέει ο πατέρας του 29χρονου Νίκου, που προσθέτει ότι ο γιος του «θα έπαιρνε σε 2-3 μήνες πτυχίο από τη Γεωπονική και μας τα χάλασαν όλα! Γιατί; Δεν τους άρεσε η φυσιογνωμία του; Δεν υπέκυψε στη μαγκιά τους; Θέλω να τους πιάσουν όλους!».

Εξάλλου, ο κ. Γιάννης τονίζει ότι «λίγο-λίγο ανοίγουν τα στόματα» κι επισημαίνει ότι «αν κανείς ξέρει και θέλει να μιλήσει, να το κάνει… Σήμερα είναι εμένα, αύριο θα είναι αυτών η σειρά… Πέρασε εμένα η σειρά μου!».

Ο κ. Φανουράκης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει, εκτός από τους φίλους του, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, όλο τον κόσμο που έχει σταθεί το τελευταίο διάστημα στο πλευρό της οικογένειάς του.

«Ευχαριστώ τους πάντες! Από τα παιδιά που τον κράτησαν στο νοσοκομείο… Τους γιατρούς… Όλους στο νοσοκομείο. Αυτό τον γίγαντα τον κ. Μωραΐτη! Τον κ. Χρονάκη! Όλους τους ευχαριστώ μέχρι την τελευταία νοσοκόμα που μας βοήθησαν και μας συμπαραστέκονται!», λέει ο πατέρα του 29χρονου Νίκου.

«Από την πρώτη στιγμή ήθελαν όλοι να σώσουν το κοπέλι! Έναν καθαρό άντρα!», λέει ο Γιάννης Φανουράκης, ο οποίος ευχαριστεί και τους αστυνομικούς.

«Εύχομαι η Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Εύχομαι να τους πιάσουν όλους! Ευχαριστώ όλους τους φίλους μου κάτω στη Μεσαρά, στα Χανιά και να με συγχωρέσουν αν τους κλείνω απότομα το τηλέφωνο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Φανουράκης, που δείχνει με τον πιο συγκινητικό τρόπο τι σημαίνει να είναι κάποιος "άνθρωπος" με όλη τη σημασία της λέξης, ακόμη κι αν βιώνει τις πιο δύσκολες στιγμές που μπορεί να τύχουν σε έναν άνθρωπο.

Ο κ. Φανουράκης αναφέρθηκε, τέλος, και στις δύσκολες στιγμές που έζησε ο γιος του στο νοσοκομείο, και οι οποίες αντιμετωπίστηκαν από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Κινδυνέψαμε από ένα μικρόβιο να χαλάσουν τα πάντα! Κι όμως ξεσηκώθηκε όλο το νοσοκομείο, όλο το προσωπικό να βάλουν το παιδί μόνο του σε ένα δωμάτιο, να αποφευχθούν οι επιπλοκές!», επεσήμανε με νόημα ο πατέρας του 29χρονου Νίκου, ο οποίος έχει στο πλευρό του όλη την τοπική κοινωνία της Μεσαράς, και όχι μόνο.

neakriti.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ