Στην πατρίδα του συνεχίζει τη θεραπεία του ο 45χρονος Ισπανός που ακρωτηριάστηκε στο φαράγγι της Σαμαριάς

Petite Perle 300×250

Έφυγε από την Κρήτη ο Ισπανός ασθενής

Στην πατρίδα του συνεχίζει τη θεραπεία του ο 45χρονος Ισπανός που ακρωτηριάστηκε στο φαράγγι της Σαμαριάς μετά το σεισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ασφαλιστική εταιρεία του Ισπανού κάνονισε τα πάντα ώστε ο τραυματίας να μεταφερθεί με ασφάλεια πίσω στην πατρίδα του και να λάβει εκεί τη νοσηλεία που ενδείκνυται.

Υπενθυμίζεται ότι ο 45χρονος άντρας από την Ισπανία τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι ενώ διέσχιζε το φαράγγι της Σαμαριάς. Το ατύχημα συνέβη στη μέση περίπου της διαδρομής όταν ένας μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε, κατά τη διάρκεια του σεισμού, και έπεσε πάνω στον Ισπανό με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί το δεξί του πόδι.

Με υπεύθυνες δηλώσεις στο φαράγγι της Σαμαριάς

Μετά το τρομακτικό ατύχημα, στις 13 Αυγούστου, το φαράγγι της Σαμαριάς έμεινε κλειστό για μία και πλέον εβδομάδα. Όπως επισημαίνεται, ο Οργανισμός έχει προχωρήσει σε καθαρισμό των λιθοπτώσεων που προέκυψαν απο τον σεισμό της 13ης Αυγούστου και σε αρχικό ελεγχο του μονοπατιού ώστε ο Δρυμός να είναι επισκέψιμος για το κοινό την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023, υπό την αίρεση των αποτελεσμάτων της επιτόπιας αυτοψίας του χώρου που θα πραγματοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και ειδικούς επιστήμονες.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

"Σε κάθε περίπτωση, οι επισκέπτες ενημερώνονται ότι αναλαμβάνουν πλήρως και ατομικά την ευθύνη για τους ενδεχόμενους κινδύνους κατά την είσοδο, διέλευση, παραμονή και έξοδο τους απο τον Εθνικό Δρυμό, δηλώνοντας, υπογράφοντας και προσκομίζοντας υποχρεωτικά στις εισόδους του φαραγγιού, σχετική υπεύθυνη δήλωση που θα είναι διαθέσιμη στο site έκδοσης ηλεκτρονικών εισητηρίων (https://samaria-tickets.necca.gov.gr/el/checkout) και που θα αποσταλλεί και στα γραφεία παροχής υπηρεσιών τουρισμού.

cretalive.gr

Τουρισμός - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ