Απολογούνται την Πέμπτη για τα 3 κιλά χασίς και τα όπλα πατέρας, γιος και θείος

Petite Perle 300×250

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν νωρίτερα σήμερα Τρίτη στον εισαγγελέα Ηρακλείου, ο οποίος άσκησε σε βάρος των δύο εξ αυτών ποινικές διώξεις

Την Πέμπτη 24 Αυγούστου αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου οι τρεις συγγενείς που συνελήφθησαν χθες Δευτέρα μετά από αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε περιοχή του δήμου Γόρτυνας, όπου εντοπίστηκαν χασίς και όπλα. Σύμφωνα με το neakriti.gr, πρόκειται για δύο αδέλφια και τον γιο του ενός εξ αυτών, ηλικίας 53, 44 και 21 ετών αντίστοιχα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν νωρίτερα σήμερα Τρίτη στον εισαγγελέα Ηρακλείου, ο οποίος άσκησε σε βάρος των δύο εξ αυτών ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Ειδικότερα, κακουργηματικές διώξεις ασκήθηκαν σε βάρος πατέρα και γιου, οι οποίοι φέρονται να σχετίζονται με τα χασισόδεντρα και τα πάνω από 3 κιλά κάνναβης που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν.

Τόσο οι δύο συγκεκριμένοι συλληφθέντες, όσο και το τρίτο άτομο κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Ας σημειωθεί ότι ο τρίτος κατηγορούμενος δεν εμπλέκεται με τα ναρκωτικά.

Και οι τρεις οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια Ηρακλείου από όπου έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν μεθαύριο Πέμπτη. Μέχρι τότε θα κρατούνται.

Το χρονικό

Το πρωί της Δευτέρας έλαβε χώρα συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, της ΟΠΚΕ Ηρακλείου και του ΤΑΕ Μεσαράς σε περιοχή του δήμου Γόρτυνας.

Εκεί, εντοπίστηκε μια φυτεία κάνναβης που αποτελείτο από 9 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούνταν « επιμελώς ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 2,5 μέτρα τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν».

Εξάλλου, η Αστυνομία έκανε «τσακωτούς» δύο από τους κατηγορούμενους που μετέβησαν στη φυτεία για να προβούν σε καλλιεργητικές εργασίες και οι οποίοι συνελήφθησαν.

Ακολούθησε "έφοδος" στις οικίες των δύο συλληφθέντων, καθώς και του συγγενή τους, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Κατά τη διάρκεια των «σαρωτικών» ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. στα συγκεκριμένα σπίτια βρέθηκαν 3 κιλά και 68 γραμμάρια χασίς, ένα πιστόλι με γεμιστήρα, 512 φυσίγγια, μια ζυγαριά ακριβείας, δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων, μια ξιφολόγχη πολεμικού τυφεκίου, το ποσό των 225 ευρώ που φέρεται να προήλθε από έκνομες δραστηριότητες, αλλά και σπόροι κάνναβης.

Σύλληψη τριών για κάνναβη και όπλα
Σύλληψη τριών για κάνναβη και όπλα
Σύλληψη τριών για κάνναβη και όπλα
Σύλληψη τριών για κάνναβη και όπλα

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ