Ηράκλειο: Ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους οι "3" για το χασίς και τα όπλα

Petite Perle 300×250

Πρόκειται για έναν 44χρονο άνδρα, τον 53χρονο αδερφό του και τον 21χρονο γιο του τελευταίου. Στους δύο εξ αυτών επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Ελεύθεροι αφέθηκαν νωρίτερα σήμερα Πέμπτη, μετά τις απολογίες τους, στην ανακρίτρια Ηρακλείου οι τρεις Κρητικοί, συγγενείς μεταξύ τους που συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα μετά από "έφοδο" της ΕΛ.ΑΣ. σε περιοχή της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου. 

Πρόκειται για έναν 44χρονο άνδρα, τον 53χρονο αδερφό του και τον 21χρονο γιο του τελευταίου. Στους δύο εξ αυτών επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Συγκεκριμένα, στον 44χρονο επιβλήθηκε η καταβολή χρηματικής εγγυοδοσίας 4000 ευρώ μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Επίσης, του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ θα πρέπει να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του. 

Στον 21χρονο ανιψιό του επιβλήθηκε μόνο ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Στον 53χρονο πατέρα του νεαρού δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, ο 44χρονος άνδρας διώκεται ποινικά για τα ναρκωτικά, αλλά και για παραβάσεις περί όπλων. Ο 53χρονος αδερφός του κατηγορείται μόνο για τα όπλα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, ο 53χρονος απολογούμενος χθες, υποστήριξε ότι τα όπλα τα διατηρούσε στην κατοχή του ως κειμήλια από τους προγόνους του.

Ο 44χρονος αδερφός του φέρεται να υποστήριξε ότι είναι χρήστης χασίς και για αυτόν το λόγο φέρεται να καλλιεργούσε 9 δενδρύλλια κάνναβης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, ισχυρίστηκε ότι και η ποσότητα χασίς που βρέθηκε στην κατοχή του, ήταν αποκλειστικά για δική του χρήση. Εξάλλου, ο 21χρονος κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με το χασίς.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση που εξέδωσε προ ημερών η Αστυνομία για την υπόθεση, αναφερόταν ότι "στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, (…) οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσαράς σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε μία φυτεία κάνναβης, αποτελούμενη από 9 δενδρύλλια κάνναβης, όπου καλλιεργούνταν επιμελώς ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 2,5 μέτρα τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν". Στα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνονταν τα εξής: 3 κιλά και 68 γραμμάρια κάνναβης, ένα πιστόλι με γεμιστήρα, 512 φυσίγγια, μια ζυγαριά ακρίβειας, δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων και μια ξιφολόγχη πολεμικού τυφεκίου.
 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ