Μεσαρά: Προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα πήρε ο νεαρός "πιστολέρο" – Τι λέει ο δικηγόρος του (vid)

Petite Perle 300×250

Ο πατέρας του 22χρονου παρέδωσε το όπλο- "στυλό" – Έξω από τα Δικαστήρια περίμενε ο πατέρας του 29χρονου που δέχτηκε τη σφαίρα στο κεφάλι – Συγνώμη με δάκρυα από τον νεαρό σύμφωνα με τον δικηγόρο του – Ισχυρή αστυνομική δύναμη μετέφερε τον νεαρό στα κρατητήρια

Κάτω από πολύ ισχυρά μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης (24/8) στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου ο 22χρονος Κρητικός ο οποίος τα ξημερώματα της 3ης Αυγούστου πυροβόλησε τον 29χρονο Νίκο, στη Μεσαρά Ηρακλείου, τραυματίζοντάς τον βαρύτατα στο κεφάλι.

Ο κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας εμφανίστηκε ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου, ζητώντας συγγνώμη για την πράξη του και κλαίγοντας… Την ίδια ώρα, ο τραγικός πατέρας του 29χρονου νεαρού Γιάννης Φανουράκης περίμενε από νωρίς το πρωί έξω από τα Δικαστήρια, προκειμένου να αντικρίσει τον άνθρωπο που "έστειλε" το παιδί του να παλεύει για τη ζωή του στην Εντατική…

Ο 22χρονος άνδρας ο οποίος παραδόθηκε χθες το μεσημέρι στην Αστυνομία, οδηγήθηκε περιστοιχισμένος από πάνοπλους αστυνομικούς στο γραφείο της ανακρίτριας Ηρακλείου, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Διονύση Βέρρα.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής του, ο 22χρονος ανέφερε στην ανακρίτρια ότι έχει μετανιώσει για αυτό που έκανε και έκλαιγε. Ο κατηγορούμενος δεν απολογήθηκε, πάντως, παρά ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Μέχρι τότε θα κρατείται. Ο 22χρονος φέρεται να ζήτησε δακρυσμένος συγγνώμη, καθώς και να εξέφρασε την ευχή του να αποκατασταθεί γρήγορα η υγεία του 29χρονου Νίκου.

«Όταν έχεις ένα παιδί στο Νοσοκομείο που δίνει μάχη για τη ζωή του, το ότι κλαίει ένας κατηγορούμενος και ζητά συγγνώμη, έρχεται σε δεύτερη μοίρα», ανέφερε με δηλώσεις του ο κ. Βέρρας, συμπληρώνοντας ότι αυτό που «προέχει είναι ότι ένα άλλο παιδί, είναι αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο». Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 22χρονου, «το δάκρυ και τα αναφιλητά του κατηγορούμενου, όλα τα λόγια του τα πονετικά», έχουν σημασία, αλλά όχι αυτή τη στιγμή.

Πάντως, ο κ. Βέρρας επισήμανε ότι «ο κατηγορούμενος θα εξαντλήσει όλες τις υπερασπιστικές του δυνατότητες. Θα κάνει τα πάντα για να υπερασπιστεί τον εαυτό του όπως πρέπει, αλλά πάνω από όλα, με σεβασμό στην οικογένεια και το θύμα που κάνει την προσπάθειά του στο νοσοκομείο και που ευχόμαστε το ταχύτερο να επιστρέψει στο σπίτι του».

Ένας από τους λόγους για τους οποίους φέρεται να ζητήθηκε προθεσμία για την απολογία του 22χρονου κατηγορούμενου, είναι η ενδελεχής επισκόπηση του βιντεοληπτικού υλικού που βρίσκεται ήδη στα χέρια των Αρχών. «Οι τεχνικοί μας σύμβουλοι θα μας αναλύσουν ένα προς ένα τα σημεία αυτά" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βέρρας, συμπληρώνοντας ότι πριν τον πυροβολισμό είχε προηγηθεί καβγάς.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε χθες το απόγευμα το neakriti.gr, ο 22χρονος κατηγορούμενος υπέδειξε το σημείο όπου είχε πετάξει το όπλο με το οποίο πυροβόλησε τον 29χρονο Νίκο την ώρα που εκείνος βρισκόταν στο εν κινήσει αυτοκίνητό του. Το όπλο, όντως, εντοπίστηκε σε καλαμιές, κοντά στο ΚΤΕΟ Τυμπακίου και λίγο αργότερα προσκομίστηκε στην Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πιστόλι τύπου "στιλό".

neakriti.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ