Φανουρόπιτα: Εύκολη συνταγή με λίγα υλικά – Πώς θα γίνει αφράτη
Συνταγή για φανουρόπιτα εγγύηση που δεν τρίβεται και δεν λασπώνει.
Η φανουρόπιτα είναι ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή χριστιανικά γλυκά. Ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο δημοφιλής σχετίζεται με το γεγονός ότι τόσο η παρασκευή όσο και η προσφορά της συνδέεται με την εκπλήρωση μικρότερων ή μεγαλύτερων ανθρώπινων προσδοκιών από τον Άγιο Φανούριο. Χάρη στην προσφορά τού γλυκού σε συνδυασμό με την ευχή -στην πραγματικότητα την προσευχή- της φανουρόπιτας ο Άγιος Φανούριος μάς φανερώσει χαμένα αντικείμενα, πρόσωπα, δουλειά, ακόμα και υγεία.
Για την φανουρόπιτα
- 280 γρ. ελαιόλαδο απαλό (ή ηλιέλαιο)
- 290 γρ. ψιλή ζάχαρη
- 110 γρ. γλυκό κρασί
- 330 γρ. χυμό πορτοκάλι και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 κ.γ. σόδα
- Κανελογαρίφαλα
- 4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500 γραµ)
Προαιρετικά
- 60 γρ. σουσάμι
- 140 γρ. σταφίδες ανάμεικτες
- 120 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
Για το μείγμα μπαχαρικών
- 1 κ.γ. γεμάτο κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
- 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο