Φανουρόπιτα: Εύκολη συνταγή με λίγα υλικά – Πώς θα γίνει αφράτη

Petite Perle 300×250

Συνταγή για φανουρόπιτα εγγύηση που δεν τρίβεται και δεν λασπώνει.

Η φανουρόπιτα είναι ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή χριστιανικά γλυκά. Ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο δημοφιλής σχετίζεται με το γεγονός ότι τόσο η παρασκευή όσο και η προσφορά της συνδέεται με την εκπλήρωση μικρότερων ή μεγαλύτερων ανθρώπινων προσδοκιών από τον Άγιο Φανούριο. Χάρη στην προσφορά τού γλυκού σε συνδυασμό με την ευχή -στην πραγματικότητα την προσευχή- της φανουρόπιτας ο Άγιος Φανούριος μάς φανερώσει χαμένα αντικείμενα, πρόσωπα, δουλειά, ακόμα και υγεία.

Για την φανουρόπιτα

  • 280 γρ. ελαιόλαδο απαλό (ή ηλιέλαιο)
  • 290 γρ. ψιλή ζάχαρη
  • 110 γρ. γλυκό κρασί
  • 330 γρ. χυμό πορτοκάλι και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 κ.γ. σόδα
  • Κανελογαρίφαλα
  • 4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500 γραµ)

Προαιρετικά

  • 60 γρ. σουσάμι
  • 140 γρ. σταφίδες ανάμεικτες
  • 120 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

Για το μείγμα μπαχαρικών

  • 1 κ.γ. γεμάτο κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο

argiro.gr

    Ελλάδα - ΡΟΗ

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ