Η Μαλεβιζιώτισα Χρυσάνθη Μαρκογιαννάκη κατέκτησε την παγκόσμια μόδα

Petite Perle 300×250

Το ατελιέ στο Ηράκλειο, η συνεργασία με διάσημους και τα παγκοσμίως γνωστά περιοδικά

Tης Μαρίας Καλλέργη

Aν κάποια στιγμή συναντήσετε δημιουργίες μόδας με την υπογραφή Dantee, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, σε σόου ή σε κορυφαία περιοδικά μόδας όπως η Vogue, μην αναρωτιέστε για το δημιουργό των αριστουργημάτων που θα δείτε. Πίσω από τις δημιουργίες και την υπογραφή κρύβεται μια από τις πιο ταλαντούχες νέες σχεδιάστριες μόδας της χώρας μας, η Μαλεβιζιώτισα Χρυσάνθη Μαρκογιαννάκη.

Η πρώτη επαφή με τη ραπτική για τη Χρυσάνθη ήρθε όταν η ίδια μικρό κοριτσάκι, μάθαινε δίπλα στη γιαγιά της να ράβει, να πλέκει και να κεντά επειδή … ήταν ζωηρή! Όπως λέει η ίδια χαμογελώντας νοσταλγικά η γιαγιά της με όλα αυτά προσπαθούσε να την κρατά απασχολημένη και τελικά, χωρίς να το ξέρει ή να το επιδιώκει της έκανε ένα σπουδαία δώρο.

Η Χρυσάνθη Μαρκογιαννάκη, καλλιτεχνική φύση ζωγράφιζε, έκανε μπαλέτο αλλά το ταλέντο της στην υψηλή ραπτική το ανακάλυψε πολύ αργότερα. Είχε ολοκληρώσει τις σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και το Μάρκετινγκ, είχε πάρει δεύτερο πτυχίο στην Ιστορία, και είχε δώσει κατακτήριες εξετάσεις επιτυγχάνοντας την εισαγωγή της στη Νομική Αθηνών. Κι εκεί βρέθηκε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Η επιλογή που έκανε η Χρυσάνθη, ακολουθώντας την καρδιά και το ένστικτο της, αλλά αξιοποιώντας τις γνώσεις που απέκτησε από τις σπουδές της την δικαίωσε πανηγυρικά.

Το ατελιέ και οι βραβεύσεις

Σήμερα το ατελιέ Dantee που διατηρεί στο κέντρο του Ηρακλείου, ένας χώρος με αισθητική και λεπτό γούστο, έχει γίνει ένας χώρος περιζήτητος για όσες κυρίες επιθυμούν ένα ξεχωριστό βραδυνό ρούχο ή ένα μοναδικό νυφικό.

Πριν συμβεί ωστόσο αυτό συνέβησαν πολλά άλλα που με όπλο το μοναδικό ταλέντο της Χρυσάνθης την έκαναν γνωστή, σε όλη την Ελλάδα αλλά της εξασφάλισαν και συνεργασίες στο εξωτερικό.

Άλλωστε σήμερα θεωρείται από τις καλύτερες νέες σχεδιάστριες ρούχων στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Πήρε μέρος στην 28η εβδομάδα μόδας στο Ζάππειο όπου εκεί πήρε και το βραβείο της νέας σχεδιάστριας.

Επίσης τιμήθηκε και με το βραβείο για τη συλλογή της ,που έχει τίτλο "Vinyl Bliss" by Dantee και ήταν εμπνευσμένη από αυτό το ιδιαίτερο υλικό που λέγετε βινύλ.

Στόχος ήταν η δημιουργία μιας κομψής συλλογής χρησιμοποιώντας  αυτό το δύσκολο υλικό έχοντας ως έμπνευση την σύγχρονη γυναίκα που θέλει να δείχνει κομψή και ελκυστική.

Ξεχωριστές συνεργασίες

Η Χρυσάνθη Μαρκογιαννάκη έχει παρουσιάζει τη δουλειά της εντυπωσιάζοντας σε showrooms στην Νέα Υόρκη και το Μιλάνο ενώ σημαντική ήταν η δουλειά που έκανε για τα κουστούμια στο διάσημο καμπαρέ του Παρισιού στη Γαλλία, το Crazy Horse Paris.

Δημιουργίες της έχουν φιλοξενήσει παγκοσμίως γνωστά περιοδικά όπως το Vogue Italia,  τα l'officiel Ukrain , GMaro, imirange magazine καθώς και πολλά περιοδικά στην Αμερική.

Έχει ντύσει μέχρι τώρα πολλούς star της σόουμπιζ, σε βίντεο κλιπς κι εμφανίσεις στην τηλεόραση ή μουσικές σκηνές, όπως ,την Κατερίνα Στικούδη, την Άντζελα Δημητρίου, την Ειρήνη Παπαδοπούλου και τον εκπληκτικό Τάκη Ζαχαράτο στην Θεατρική παράσταση «Πάμε γι'αλλά» στο θέατρο Άλσος, μια παράσταση που σημείωσε εξαιρετική επιτυχία.

Κάθε χρόνο διοργανώνει τα τελευταία δυο χρόνια επιτυχημένες επιδείξεις μοδας Brightall fashion show που αφορούν την κολεξιόν μου και τις προτάσεις μου για νυφικα .

Στόχος ήταν η δημιουργία μιας κομψής συλλογής χρησιμοποιώντας  αυτό το δύσκολο υλικό έχοντας ως έμπνευση την σύγχρονη γυναίκα που θέλει να δείχνει κομψή και ελκυστική.

Το μυστικό της επιτυχίας

Υπάρχουν μυστικά επιτυχίας τελικά. Για τη Χρυσάνθη είναι ένα: «Κάθε φορά που κατακτώ ένα στόχο έχω στο μυαλό μου τον επόμενο, δεν ξέρω αν αυτό με πάει μπροστά αλλά έτσι λειτουργώ. Προγραμματίζω και δουλεύω σκληρά».

Όσο για το τι την κάνει χαρούμενη : «Αυτό που μου δίνει πολύ μεγάλη χαρά είναι , όταν έρθει μία νύφη στο ατελιέ μου και φύγει με ένα τεράστιο χαμόγελο , αυτό είναι η ικανοποίηση μου».

Κάπως έτσι η Χρυσάνθη ζωντανεύει τα γυναικεία όνειρα με πολύ κέφι, αγάπη, μεράκι κι έμπνευση.

Ωστόσο είναι ξεκάθαρη σε σχέση με την πρώτη ύλη: «αγαπώ το μετάξι αλλά και όλα τα καλά υφάσματα, τα οποία φέρνω από το εξωτερικό. Απευθύνομαι σε γυναίκες, για ξεχωριστές στιγμές της ζωής τους και νομίζω πως αξίζουν το μοναδικό, το διαφορετικό».

Η Χρυσάνθη είναι κόρη του τέως Δημάρχου Γαζίου Γιώργου Μαρκογιαννάκη και σύζυγος του πλαστικού χειρουργού Μανόλη Δασκαλάκη. Έχουν δύο παιδιά και κατοικίδια και ζουν στο κέντρο του Ηρακλείου πάνω από το ατελιέ της.

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ