Επιχείρηση τη νύχτα στη Σητεία – Εντοπίστηκαν 37 μετανάστες κοντά σε ακτή – Δείτε βίντεο

Petite Perle 300×250

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες αποβιβάστηκαν κοντά στην ακτή από πλοιάριο που προσέγγισε το σημείο.

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε κατά την διάρκεια της νύχτας στη Σητεία, μετά και τον εντοπισμό παράτυπων μεταναστών σε θαλάσσια περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες αποβιβάστηκαν κοντά στην ακτή από πλοιάριο που προσέγγισε το σημείο.

Πρόκειται για 37 άτομα, που περισυνελέγησαν -σε τρεις φάσεις όπως αναφέρουν οι πληροφορίες – τα οποία και μεταφέρθηκαν σε χώρο του Λιμεναρχείου Σητείας.

Από το Λιμενικό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να έγιναν ενέργειες προκειμένου να προσεγγιστεί το πλοιάριο που τους αποβίβασε κοντά στη στεριά, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί κάτι προς ώρας.

βίντεο Stavroula Tzavolaki  via Σητειακά – εφημερίδα

Το Cretalive, επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Σητείας κ Γιώργο Αϊλαμάκη, ο οποίος έκανε γνωστό πως ο δήμος συνδράμει ως προς το κομμάτι της διοικητικής μέριμνας. Σύμφωνα με τον ίδιο, από τις κοινωνικές δομές του Δήμου καθώς και από εθελοντικές ομάδες έγινε προσπάθεια ώστε να βρεθούν για κλινοστρώματα για τους μετανάστες, ενώ παράλληλα τόνισε πως στο χώρο του Λιμεναρχείου βρίσκονται χημικές τουαλέτες σε δύο σημεία.

Ο ίδιος είπε πως εξασφαλίστηκε η διατροφή των μεταναστών και για σήμερα, προσθέτοντας ότι μετά από συνεννόηση που είχε με τον Σύλλογο Εστίασης, επαγγελματίες κανονίστηκε να προσφερθούν μερίδες φαγητού.

Αναφορικά με το διαδικαστικό κομμάτι που αφορά την καταγραφή των μεταναστών, ο κ Αϊλαμάκης ξεκαθάρισε ότι την διαδικασία έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο Σητείας.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ