Χάρης Μαμουλάκής: Αφωνία Γεραπετρίτη στις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών περί «τουρκικής ομογένειας» (video)

Petite Perle 300×250

Στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Συνδέσεις» με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και την Χριστίνα Βίδου, φιλοξενήθηκε την Τετάρτη 6/9 ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Χάρης Μαμουλάκης.

Ο Χάρης Μαμουλάκης καυτηρίασε την στάση αφωνίας του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη απέναντι στις δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του, για δήθεν ύπαρξη «τουρκικής ομογένειας» στη Θράκη. Ανέφερε ότι η Τουρκία δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο με την εισβολή της στην Κύπρο, έχει υπογράψει το έκνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο και παραβιάζει με υπερπτήσεις τον ελληνικό εναέριο χώρο. Και χθες, ο ομόλογος του κ. Γεραπετρίτη έκανε λόγο για «τουρκική ομογένεια» στη Θράκη, χωρίς ο Έλληνας ΥπΕξ να απαντά σε αυτόν τον χαρακτηρισμό, ούτε εκείνη τη στιγμή, ούτε μέχρι τώρα. Κάτι που θεωρείται αδιανόητο.

Αναφερόμενος στις καταστροφές από τις πλημμύρες σε Μαγνησία και Σκιάθο, ο Χάρης Μαμουλάκης επεσήμανε ότι είναι αποτέλεσμα της «εγκληματικής αλλαγής» ή κλιματικής κρίσης και των λανθασμένων πολιτικών της Πολιτείας. Τόνισε ότι το κράτος πάλι ήταν απών στο κομμάτι της πρόληψης, ότι δεν έχουν γίνει επενδύσει στα κατάλληλα έργα πρόληψης, ούτε έχουμε απορροφήσει πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης για αντιπλημμυρικά έργα. Αλλά και στο επίπεδο της καταστολής των φαινομένων όπως είπε ο Χάρης Μαμουλάκης, το κράτος έχει τεράστια προβλήματα συντονισμού με αντιπροσωπευτικό παράδειγμα τον Έβρο, όπου καταγράφηκε η μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της Ε.Ε. με 1.000.000 καμένα στρέμματα.

Σχολιάζοντας την τραγωδία με τον 36χρονο Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά, ο Χάρης Μαμουλάκης τόνισε ότι ευτυχώς που υπάρχει το βίντεο που αποδεικνύει πως σπρώχτηκε στη θάλασσα από μέλη του πληρώματος του πλοίου. Γιατί αλλιώς θα ήταν άλλη μια περίπτωση που δεν θα ξέραμε πώς σκοτώθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας.

Βίντεο

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ