Σάλος για την τραγωδία στον Πειραιά: Κάτοικος Αγίου Νικολάου ο 36χρονος που πέταξαν στη θάλασσα – Τι απαντά η εταιρία

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί δύο άτομα από το πλήρωμα που βρίσκονταν στον καταπέλτη του πλοίου, ο αξιωματικός καταστρώματος και ο πλοίαρχος

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο ο θάνατος του 36χρονου άνδρα, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στο λιμάνι του Πειραιά το βράδυ της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου. Στα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν μέλη του πληρώματος του Blue Horizon να σηκώνουν τον καταπέλτη του πλοίου ρίχνοντας στην θάλασσα τον 36χρονο άνδρα.

Το πλοίο επρόκειτο να αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό το Ηράκλειο. Η εταιρεία θα αλλάξει το πλήρωμα και το πλοίο θα ξεκινήσει και πάλι για Κρήτη, αφού ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των επιβατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες , ο 36χρονος άνδρας επέστρεφε στην Κρήτη καθώς διαμένει στο νησί και συγκεκριμένα στον Άγιο Νικόλαο.

Αρχικά το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος ανέφερε ότι πρόκειται για έναν άνδρα 36 ετών που έπεσε στη θάλασσα στην προσπάθειά του να εισέλθει στο πλοίο, ενώ είχαν λυθεί οι κάβοι.

Ωστόσο την πλήρη ανατροπή στην υπόθεση έφερε η δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει μέλη του πληρώματος του πλοίου να διαπληκτίζονται και στη συνέχεια να σπρώχνουν και μάλιστα δύο φορές τον 36χρονο που προσπαθεί να επιβιβαστεί στο πλοίο με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να πέφτει στη θάλασσα από όπου ανασύρθηκε μετά από λίγο νεκρός.

Την ίδια ώρα, η ναυτιλιακή εταιρεία Attica Group δηλώνει συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό, ενώ ανακοίνωσε πως συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του περιστατικού.

Η ανακοίνωση της Attica Group

Η Διοίκηση της Attica Group, συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμένα Πειραιά, δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος»

Η εισαγγελία Πειραιά διέταξε την επιστροφή του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά ώστε να ληφθούν καταθέσεις από το πλήρωμα και τους επιβάτες.

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα

Στη σύλληψη τεσσάρων μελών του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon προχώρησε χθες Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, το λιμενικό σώμα, μετά τα βίντεο που είδαν τα φως της δημοσιότητας στα social media, όπου ένας 36χρονος στην προσπάθειά του να προλάβει το πλοίο, κατά την αναχώρηση για το Ηράκλειο, φέρεται να διαπληκτίζεται με το πλήρωμα και στη συνέχεια να βρίσκεται στη θάλασσα, χάνοντας τη ζωή του. Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί δύο άτομα από το πλήρωμα που βρίσκονταν στον καταπέλτη του πλοίου, ο αξιωματικός καταστρώματος και ο πλοίαρχος.

   Από όλους λαμβάνονται καταθέσεις για την υπόθεση ενώ το λιμενικό σώμα έχει λάβει προανακριτικό υλικό, αλλά και τα σχετικά βίντεο. Επίσης, έως αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει γνωστό αν σήμερα αναμένεται και οι τέσσερις να οδηγηθούν στην εισαγγελία Πειραιά.

   Το πλοίο αρχικά είχε αναχωρήσει για το Ηράκλειο, αλλά με εισαγγελική εντολή επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να ληφθούν καταθέσεις από επιβάτες και πλήρωμα.

   Στο Blue Horizon έγινε αλλαγή του πληρώματος και αναχώρησε αργά τα μεσάνυχτα για τον προορισμό του.

   “Εκφράζω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος. Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών” τόνισε με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

neakriti.gr

ΦΑΙΣΤΟΣ S/M ΜΑΝΙΑΔΗΣ

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ