Blue Horizon: Τι αναφέρει το Ημερολόγιο Συμβάντων του Λιμενικού για το βράδυ της τραγωδίας

Petite Perle 300×250

Νέα στοιχεία για όλα όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου 2023 μετά τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά, έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τη δικογραφία που σχημάτισε το Λιμενικό.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται το σχετικό απόσπασμα από το Ημερολόγιο Συμβάντων από το οποίο προκύπτει ότι ο καπετάνιος του Blue Horizon επικοινώνησε στις 21.13 με το Λιμενικό (ένα λεπτό μετά το επεισόδιο) και ανέφερε ότι «κατά τον απόπλου του εντόπισε άνθρωπο στη θάλασσα πλησίον του πλοίου».

Ακολούθησε ένα μπαράζ επικοινωνιών από το Λιμενικό με το πλοίο ΕΛΥΡΟΣ που ήταν ελλιμενισμένο στο λιμάνι προκειμένου να διευκρινιστεί το περιστατικό και να γίνει η περισυλλογή του άτυχου 36χρονου, ενώ η τηλεφωνική εντολή από Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά για επιστροφή του Blue Horizon στο λιμάνι του Πειραιά δόθηκε στις 22.01.

Αναλυτικά το ημερολόγιο συμβάντων αναφέρει:

21.13 Την έναντι ώρα ο πλοίαρχος του Blue Horizon ανέφερε στην υπηρεσία μας ότι κατά τον απόπλου του εντόπισε άνθρωπο στη θάλασσα πλησίον του πλοίου. Το πλοίο δήλωσε ετοιμότητα αναχώρησης περί 21.09 και του εδώθη άδεια απόπλου από υπηρεσία μας περί 21.12 με προορισμό το λιμένα Ηρακλείου.

21.18 Την έναντι ώρα η υπηρεσία μας επικοινώνησε μέσω VHF CH13 και τηλεφωνικά με το Ε/Γ-Ο/Γ ΕΛΥΡΟΣ σημαίας ελληνικής προς συλλογή επιπλέον πληροφοριών επί του ανωτέρου συμβάντος.

21.19 Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με Ε/Γ-Ο.Γ. ΕΛΥΡΟΣ δηλώθηκε ότι θα γίνει ρίψη κυκλικού σωσιβίου προς περισυλλογή του ανθρώπου στη θάλασσα.

21.20 Τηλεφωνική ενημέρωση ΚΛΠ/Α/Λ/Τ/ ΕΚΣΕΔ, ΚΕΠΙΧ, ΚΛΠ/ΑΦ, ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΚΛΠ/VTS

21.40 Την έναντι ώρα τηλεφωνική ενημέρωση από Ε/Γ-Ο/Γ ΕΛΥΡΟΣ ότι έγινε περισυλλογή ανθρώπου στη θάλασσα και δόθηκε από την υπηρεσία μας άδεια απόπλου του πλοίου προς το λιμάνι προορισμού.

21.42 Την έναντι ώρα τηλεφωνική εντολή από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ για διακοπή πλοίου Blue Horizon και αναμονή για οδηγίες.

21.45 Προσέλευση ΣΗΜ/ΡΟΥ Λ.Σ. και ανθυπασπιστή χειριστών ΚΛΠ/VTS.

21.55 Την έναντι ώρα τηλεφωνική επικοινωνία από ΚΛΠ/ Α Λ/Τ/ΑΦ ο οποίος ενημέρωσε την υπηρεσία μας για περισυλλογή ανθρώπου στη θάλασσα.

22.01 Τηλεφωνική εντολή από Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά για επιστροφή Blue Horizon σε Κεντρικό Λιμένα Πειραιά. Άμεση ενημέρωση πλοιάρχου του πλοίου προς εκτέλεση εντολής.
 

_Πρώτες Ειδήσεις - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ