Δημήτρης Κουτσούμπας: Εγκληματικές οι ευθύνες της Κυβέρνησης της ΝΔ και των αρχών

Τα πυρά του κατά της Κυβέρνησης και των δημοτικών και περιφερειακών αρχών εξαπέλυσε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας για τις τεράστιες καταστροφές στην Θεσσαλία. «Τέρμα πια ο εμπαιγμός! Η κυβέρνηση της ΝΔ, τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν, οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές έχουν τεράστιες, εγκληματικές ευθύνες».

«Βάζουν τις μίζες και τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές και τις περιουσίες των ανθρώπων, πάνω από την προστασία του περιβάλλοντος.

Αυτό που απαιτείται εδώ και τώρα άμεσα, ως κατεπείγον ζήτημα να γίνει, είναι να απεγκλωβιστούν όλοι οι κάτοικοι των χωριών που έχουν εγκλωβιστεί από τις πλημμύρες, να εξασφαλιστεί η στέγαση, να εξασφαλιστούν τα φάρμακα και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η προμήθεια με τρόφιμα και νερό, να εξασφαλιστεί η προστασία όλων των πληγέντων. Και βεβαίως να ακολουθήσουν σε συνέχεια, πολύ γρήγορα, με συνοπτικές διαδικασίες, η αποκατάσταση των ζημιών και οι αποζημιώσεις όλων αυτών των συνανθρώπων μας.

Οπωσδήποτε χρειάζονται ριζικές αλλαγές στην οικονομία, στην κοινωνία, που μπορεί να τις επιβάλλει μόνο το εργατικό λαϊκό κίνημα, όταν βγει ο ίδιος ο λαός στο προσκήνιο με μπροστάρη το ΚΚΕ, στο δρόμο της ανατροπής, για να σώσουμε ότι μπορούμε να σώσουμε, ο,τιδήποτε κι αν σώζεται ακόμα και κυρίως να ανοίξουμε τον δρόμο για να υπάρξει η πραγματική λαϊκή ευημερία και ασφάλεια του λαού μας», δήλωσε.

Πολυμελείς αντιπροσωπείες του ΚΚΕ βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια του Κόμματος, με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Κώστα Παρασκευά και Κύριλλο Παπασταύρου, καθώς και τους Μαρία Γαβαλά, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ & Γραμματέα της ΕΠ Θεσσαλίας, τους βουλευτές Γιώργο Λαμπρούλη, Βασίλη Μεταξά και Νίκο Παπαναστάση, τον Αχιλλέα Κανταρτζή, Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση Τάσο Τσιαπλέ και εκλεγμένους και υποψήφιους σε δήμους της περιοχής, έχουν μεταβεί στις περιοχές της Καρδίτσας και της Μαγνησίας, όπου οι κάτοικοι δοκιμάζονται σκληρά.

Οι αντιπροσωπείες του ΚΚΕ ενημερώνονται από τους αρμόδιους φορείς για τα σοβαρά και επείγοντα προβλήματα, απαιτώντας ταυτόχρονα την άμεση επίλυσή τους καθώς και την ολόπλευρη στήριξη των κατοίκων. Συντονίζουν την οργάνωση της αλληλεγγύης από τις δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την άμεση βοήθεια προς τους πληγέντες.

ΠΗΓΗ ertnews.gr

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×336
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ