Γ. Βρούτσης: Εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για τη χώρα, χρέος μας η άρτια διοργάνωση των Αγώνων

Petite Perle 300×250

Στις παράκτιες Εθνικές εγκαταστάσεις του KarterosSportsBeachCenter ξεναγήθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης στο περιθώριο των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 23».

Ο κ. Βρούτσης κήρυξε και την έναρξη των Αγώνων στην Τελετή Έναρξης, που κατά γενική ομολογία κέρδισε τις εντυπώσεις με το υψηλής αισθητικής δρώμενο από τον σκηνοθέτη Σταύρο Λίτινα και το Λύκειο Ελληνίδων Ηρακλείου.

«Όλη η εικόνα των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 23» δείχνει ότι θα είναι μια επιτυχημένη διοργάνωση. Οι εκατοντάδες προσκεκλημένοι αθλητές, προπονητές και μέλη των αποστολών των χωρών απολαμβάνουν την ελληνική φιλοξενία. Οι αγώνες ξεκίνησαν με μετάλλια για την Ελλάδα και θέλω να πιστεύω πως θα ακολουθήσουν και άλλες επιτυχίες της ελληνικής αποστολής», δήλωσε ο Υπουργός Αθλητισμού που στάθηκε στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα εξαιτίας της θεομηνίας που έπληξε την κεντρική Ελλάδα:

«Δυστυχώς, βρισκόμαστε εν μέσω μίας εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης για τη χώρα, με τις καταστροφικές συνέπειες των φονικών πλημμυρών και την οδύνη μας για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν. Όμως, είμαστε υποχρεωμένοι από τις διεθνείς συβάσεις να διοργανώσουμε άρτια τους Αγώνες, με απόλυτο σεβασμό στις προσπάθειες των αθλητών και των αθλητριών που συμμετέχουν από 26 χώρες.  

Οφείλουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις και είμαι απόλυτα βέβαιος πως οι άνθρωποι της Οργανωτικής Επιτροπής θα ανταποκριθούν με επιτυχία.

Η Ελλάδα μπορεί και σηκώνει πάνω της μεγάλες διοργανώσεις, με τεράστια διεθνή απήχηση, σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς διεξάγεται και το Ράλλυ Ακρόπολις και ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, που διοργανώνεται τον Νοέμβριο και θα φιλοξενήσει δεκάδες χιλιάδες αθλητές και αθλούμενους από όλο τον κόσμο.

Η Ελλάδα είναι ψηλά στον αθλητισμό κι έχουμε όλες τις προϋποθέσεις, με ενότητα, με σύνεση και αλληλεγγύη για να πάμε ακόμα ψηλότερα»

Πιτσούλης: Στηρίζουμε τον Αθλητισμό, ενδυναμώνουμε την Κρήτη

Η Περιφέρεια Κρήτης για άλλη μια φορά στήριξε μια μεγάλη διοργάνωση και ο αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού Γιώργος Πιτσούληςυπογράμμισε:

«Οι 3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες «Ηράκλειο 2023» αποτελούν τη σημαντικότερη αθλητική διοργάνωση των χωρών της Μεσογείου, καθώς συμμετέχουν πάνω από 1.500 αθλητές προερχόμενοι από 26 κράτη. Κατά τη διάρκεια των αγώνων οι αθλητές, οι συνοδοί και οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ποικιλομορφία της κρητικής γης και την ομορφιά της κρητικής φιλοξενίας.

Ως Περιφέρεια Κρήτης στηρίζουμε αυτή την υψηλού επιπέδου διοργάνωση που προβάλλει τον τόπο διεθνώς. Οι διοργανώσεις όπως αυτή έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για το νησί μας καθώς συμβάλουν στην ενδυνάμωση του αθλητισμού και του αθλητικού τουρισμού. Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων, όλους τους φορείς για τη στενή συνεργασία, καθώς και τους εθελοντές για σημαντική στήριξή τους. Προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους να έρθουν και να στηρίξουν τις προσπάθειες των εθνικών μας ομάδων».

Αθλητικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ