Κοινή δήλωση του Δημόκριτου Σαλούστρου και του Μιχάλη Χουστουλάκη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Petite Perle 300×250

Για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Το άνοιγμα των σχολείων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει τα παιδιά μας, τη νέα γενιά του Μαλεβιζίου, να κατακλύζουν τις αίθουσες και τις αυλές,  γεμάτα χαμόγελα, αισιοδοξία και διάθεση για μόρφωση. 

Πρώτιστο καθήκον της κοινωνίας μας, των γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών είναι να τους δώσουμε τα εφόδια και τα εργαλεία για να γίνουν όχι απλά καλοί μαθητές αλλά κυρίως καλύτεροι άνθρωποι.

Προσωπικότητες που θα αναγνωρίζουν και θα αγκαλιάζουν τις πανανθρώπινες αξίες, τη συλλογικότητα, την εξέλιξη της κοινωνίας, του ίδιου του πολιτισμού. Προσωπικότητες που θα αναλάβουν στις πλάτες τους ένα μεγάλο φορτίο, αυτό του να φτιάξουν ένα κόσμο καλύτερο από αυτό που εμείς οι γονείς τους τους παραδίδουμε.  Ένα κόσμο απαλλαγμένο από ταξικούς φραγμούς, απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, ατομικά συμφέροντα και πελατειακές σχέσεις.

Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στη νέα γενιά, η ιστορία έχει δείξει ότι τίποτα δεν είναι στάσιμο, ούτε ανυπέρβλητο. Ο «ρεαλισμός» ανέκαθεν αποτελούσε εχθρό της προόδου.

Τα όσα έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια οι μαθητές του δήμου μας (και είναι πολλά και σημαντικά) βασίζονται στη δική τους υπερπροσπάθεια, την υπερπροσπάθεια των γωνιών τους που κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους τα απαιτούμενα, αλλά και στους εκπαιδευτικούς που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση κάνουν το καθήκον τους παρά τις όποιες αντιξοότητες συναντούν στα σχολεία και τα σχολικά συγκροτήματα.

Είναι ευδιάκριτο σε όποιον έχει παιδιά ότι διαχρονικά κράτος και δημοτικές αρχές  δε δίνουν δεκάρα τσακιστή για το μέλλον και την ποιότητα σπουδών των παιδιών μας. Βρήκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ να σκορπίσουν σε απαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο της περιοχής, φιέστες και «καμπάνιες προώθησης του τουριστικού προϊόντος» αλλά δε βρήκαν κονδύλια για να μην στοιβάζονται τα παιδιά μας σε αίθουσες κοντείνερ, να έχουν τα σχολεία μας αντισεισμική θωράκιση, εξοπλισμό. Να μην ζητιανεύουν οι σύλλογοι γονέων για να βάλουν πετρέλαιο το χειμώνα και οι εκπαιδευτικοί για να έχουν χαρτική ύλη και ότι άλλο χρειάζονται για τις καθημερινές δραστηριότητες.

Την λυπηρή πραγματικότητα επιβεβαιώνει το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού.

  • Στο 2ο Δημοτικό Αγίας Μαρίνας που επισκεφθήκαμε υπάρχουν ήδη αρκετές αίθουσες προκάτ ενώ ήδη ζητήθηκε επέκταση για νέες, ενώ οι τουαλέτες του σχολείου είναι επικίνδυνες για τη φιλοξενία παιδιών.
  • Στο 2-3 Δημοτικό Σχολείο Γαζίου (Πολύδροσο) η οροφή του κτιρίου κυριολεκτικά μπάζει νερά βάζοντας σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών και των δασκάλων μας.
  • Το 4o νηπιαγωγείο στην οδό Ποσειδώνος είναι κυριολεκτικά ένα σπίτι με αυλή και περίφραξη. Εγκατάσταση που παραπέμπει σε άλλες δεκαετίες.

Αυτά και πολλές ακόμη περιπτώσεις σε διάφορα σχολεία του δήμου Μαλεβιζίου που δεν έχουν ακόμα καταγραφεί, είναι η απόδειξη ότι οι προτεραιότητες δήμου, κράτους και περιφέρειας δεν είναι οι κάλυψη των αναγκών μας αλλά η εξυπηρέτηση των συμφερόντων μιας χούφτας καπιταλιστών.

Ας γίνει λοιπόν δική μας προτεραιότητα να ξεμπερδέψουμε από αυτούς και τους επίδοξους νέους μνηστήρες και να χαράξουμε ένα δρόμο που θα έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες τις δικές μας και των παιδιών μας.

Σαλούστρος Δημόκριτος
Υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου

Χουστουλάκης Μιχάλης
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ