Σφακιά: Άμεση η κινητοποιήση της Πυροσβεστικής για την διάσωση τριών τουριστών

Petite Perle 300×250

Δύο επιχειρήσεις στήθηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία το απόγευμα της Τρίτης (12/9) για την διάσωση τριών τουριστών

Τρεις τουρίστες από διαφορετικά σημεία κάλεσαν μέσω 112 την Πυροσβεστική για βοήθεια, το απόγευμα της Τρίτης (12/9). Πρόκειται για ένα ζευγάρι από την Γερμανία, που δεν ήταν σε θέση να συνεχίσουν την πορεία τους και για μία ηλικιωμένη γυναίκα από την Αυστραλία, η οποία φέρει ελαφριά τραύματα.

Ειδικότερα, η πρώτη αφορά σε μια Αυστραλή, περίπου 80 χρόνων η οποία βρισκόταν στη θέση «Τραπέζια» μεταξύ της περιοχής Μάρμαρα και Αγίας Ρουμέλης. Μάλιστα, η γυναίκα φέρεται να έχει τραυματιστεί στο κεφάλι, ενώ είχε εκδορές και στα άκρα, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ίδια μέσω 112 ειδοποίησε ότι χρειαζόταν βοήθεια. Για τη διάσωσή της έσπευσαν και επιχείρησαν 6 υπάλληλοι της πυροσβεστικής.

Παράλληλα και δεύτερη επιχείρηση διάσωσης έλαβε χώρα, στην περιοχή Λύκος των Σφακίων. Πρόκειται για ένα ζευγάρι Γερμανών που κάλεσε σε βοήθεια, μέσω 112, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν μπορούσαν να συνεχίσουν την πορεία τους. Για τη διάσωση του ζευγαριού επίσης έσπευσαν 2 πυροσβέστες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κινητοποιήθηκε σκάφος, το οποίο παρέλαβε πρώτα την τραυματισμένη γυναίκα από την περιοχή «Τραπέζι», ενώ στην συνέχεια το σκάφος κινήθηκε προς Λύκο για να παραλάβει το ζευγάρι των Γερμανών. Και οι τρεις διασωθέντες μεταφέρθηκαν στα Σφακιά.  

πηγή: www.neakriti.gr

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ