Χάρης Μαμουλάκης: "Αρκαλοχώρι 2 χρόνια μετά οι πληγές παραμένουν ανοικτές"

Petite Perle 300×250

Τα δάνεια αποκατάστασης κτιριακών ζημιών του σεισμού του Αρκαλοχωρίου στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη.

Το αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί οι σεισμόπληκτοι της ευρύτερης περιοχής του Αρκαλοχωρίου σχετικά με τη διαδικασία δανεισμού για αποκατάσταση των ζημιών, αναδεικνύει με την κατάθεση σχετικής Ερώτησης προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Χάρης Μαμουλάκης.

«Παρά το ότι το κυβερνητικό επιτελείο θα όφειλε να έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει ταχύτατα τις ενέργειες αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν και να έχει φροντίσει για την ανακούφιση των σεισμοπαθών, ακόμα και σήμερα, 2 χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό, οι πληγές παραμένουν ανοικτές» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Επιπροσθέτως, από καταγγελίες σεισμόπληκτων – και παρά τους θετικούς προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όρους – πληροφορούμαστε ότι πολλές τράπεζες δε συμμετέχουν στο πρόγραμμα χορήγησης δανείων με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, το οποίο μάλιστα δηλώνουν ότι δε γνωρίζουν! Όσοι πληγέντες δηλαδή κατάφεραν να ξεπεράσουν τους γραφειοκρατικούς σκοπέλους που προηγούνται της αίτησης δανείου τώρα αντιμετωπίζουν ένα νέο αδιέξοδο. Καθίσταται σαφές ότι η δυνατότητα αποκατάστασης των σεισμόπληκτων κτιρίων, υπό τις σοβούσες μάλιστα οικονομικές συνθήκες και χωρίς τη δυνατότητα τραπεζικού δανεισμού, καθίσταται ανέφικτή.».

Ο Χάρης Μαμουλάκης ζητάει απαντήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό σχετικά με το πόσες και ποιες τράπεζες της Π.Ε. Ηρακλείου συμμετέχουν στο πρόγραμμα, πόσες αιτήσεις χορήγησης δανείου έχουν υποβληθεί ανά τράπεζα, πόσες έχουν εγκριθεί ανά τράπεζα, καθώς και αν εξετάζεται το ενδεχόμενο τροποποίησης της απόφασης, έτσι ώστε να προβλεφθεί ότι μέρος του χορηγηθέντος δανείου είναι άτοκο.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ