Χανιά: Εξιχνιάστηκε υπόθεση τηλεφωνικής απάτης

Petite Perle 300×250

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, υπόθεση απάτης σε βάρος κατοίκου της περιοχής. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο Ελλήνων που ζουν στην Πρέβεζα, ένας εκ των οποίων συνελήφθη.

Ειδικότερα, στις 12.09.2023 άγνωστος δράστης  μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας συστήθηκε ως λογιστής του Χανιώτη και με το πρόσχημα της καταβολής επιδόματος «MARKET PASS» του ζήτησε να μεταβεί σε ΑΤΜ, όπου ακολουθώντας τις οδηγίες του πραγματοποίησε δύο συναλλαγές κατά τις οποίες κατάφερε να του αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 8.500 ευρώ. Ωστόσο, ο άνδρας αντιλήφθηκε ταχύτατα ότι επρόκειτο για απάτη και κατάφερε να "παγώσει" τις κινήσεις του λογαριασμού του, πριν ολοκληρωθεί η μεταφορά ολόκληρου του χρηματικού ποσού, χάνοντας έτσι μόνο κάποιο ποσό από το σύνολο των χρημάτων που επιχείρησε να του αποσπάσει ο απατεώνας.

Από την έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου  και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του δικαιούχου του τραπεζικού λογαριασμού. Άμεσα, κατόπιν παραγγελίας στο Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας εντοπίστηκε και συνελήφθη προχθές (13.09.2023) ο φερόμενος ως δράστης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε χώρο όπου διέμενε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού και η τραπεζική κάρτα με την οποία προέβη στην ανάληψη του. Από τις κινήσεις του λογαριασμού του θα φανεί αν έχει πραγματοποιήσει και άλλες απάτες.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ